Seçilme yaşı 18'e iniyor

AK Partili bakan ve milletvekillerine anayasa çalışmalarını ana hatlarıyla anlatan Başbakan Yıldırım seçilme yaşını 18'e düşüreceklerini

Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe maratonun başlaması öncesi kahvaltıda bir araya geldiği milletvekillerine, MHP ile yürütülen Anayasa çalışmalarını anlattı. Yıldırım, MHP lideri Devlet Bahçeli ile dün TBMM'de sürpriz bir görüşme de gerçekleştirdi.
Milliyet'te yer alan habere göre Yıldırım, anayasa değişikliğiyle "seçilme" yaşını 18'e düşereceklerini, askeri yargıyı kaldıracaklarını da açıkladı. AK Parti'li kurmaylar, MHP ile sürdürülen görüşmelerde HSYK ile ilgili değişikliğin de gündemde olduğunu, uzlaşma sağlanırsa bununla ilgili bir maddenin teklifte olabileceğini ifade etti.

06 Ara 2016 - 08:49 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.