Şaşkın bakışlar içinde Irak'a gidiyor

15 günde Irak'a varması tahmin edilen petrol arıtma kulesi görenlerin şaşkın bakışları arasında Osmaniye'nin Bahçe ilçesinden Gaziantep'e

15 günde Irak’a varması tahmin edilen petrol arıtma kulesi, görenlerin şaşkın bakışları arasında, Osmaniye’nin Bahçe ilçesinden, Gaziantep’e doğru giderken Nurdağı’nın keskin virajlarında kısa süreli trafiğin aksamasına neden oldu.

ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU

Yol boyunca karşılıklı olarak yaklaşık bir km. araç kuyrukları oluştu. Virajlarda geniş güvenlik önlemleri alınarak, karşıdan gelen araçlar, tali yolu kullanmak zorunda kaldı. Araç kuyruğunda bekleyenler, ilk kez böyle bir şeyle karşılaştıklarını belirttiler.

MERAK İÇİNDE KALDILAR

Ekip başlarından Mehmet Özdemir, dev petrol arıtma kulesinin, 250 ton ağırlığında, 70 metre uzunluğunda ve 370 cm. yarıçapında ve yola 4 metre çıkıntılı olduğunu söyledi. Özdemir, son dönemlerde Irak’ta yaşananlardan dolayı ailesinden ayrılırken, ailesinin merak içinde kaldığını belirtti. Gittikleri yerin güvenli bir bölge olduğunu belirten ekip başlarından Özdemir, IŞİD için ne olduğunu bilmediklerini belirterek, her ihtimale karşı IŞİD güçleriyle karşılaştıklarında ‘devletimiz için ne gerekiyorsa onu yaparız’ dedi.

Şoförlerden Murat Kırşan, kaçırılıp serbest bırakılan şoförlerden dolayı, Irak’a gitmekten korkmadığını belirterek, ölümden kaçış olamayacağını söyledi.

Şoför Kırşan, çocuklarının rızkını helal yollardan temin etme adına gerekirse ateşin içine gidebileceğini söyledi. Diğer ekip başı 2 çocuk babası Cem Atıcı, bugüne kadar Türkiye' de bu uzunlukta bir taşıma işinin yapılmadığını belirtti. Dev petrol arıtma kulesini sağlam bir şekilde yerine ulaştırmak için yolda gerekli izinlerin ve tedbirlerin alındığını belirten Cem Atıcı, Irak sınırına kadar karayolları ve trafik ekiplerinin yardımcı olacaklarını belirtti. Irak Kürt Bölgesine giden petrol arıtma kulesinin, Irak sınırına geçtikten sonra güvenliği peşmergelerin sağlayacağını ve IŞİD güçleri ile yollarının çakışmadığını belirten Cem Atıcı, IŞİD ile yolları arasında 15 kilometre olduğunu söyledi.

#

07 Tem 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.