Şanlıurfalılardan Cumhurbaşkanı ve Başbakana Teşekkür

Cazibe Merkezleri Programı rekor bir ön yatırım talebiyle başladı. 196 milyar liralık yatırım başvurusu alan programın detaylarını Başbakan Binali

Şanlıurfalılardan Cumhurbaşkanı ve Başbakana Teşekkür
Video için play'e tıklayın

EN BÜYÜK DESTEK

CUMHURBAŞKANI

NDAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından 23 il için Cazibe Merkezi projesi başlatıldı. Şanlıurfa’da dönüm noktası olarak tanımlanan bu proje ile kentte turizm canlanacak, ekonomi artacak, işsizlik rakamları düşecek ve Sanayileşmede artış yaşanacak.

ŞANLIURFA ÇANKAYA KÖŞKÜNDE İDİ


Geçtiğimiz gün Çankaya köşkünde Başbakan Binali Yıldırım Başkanlığında gerçekleşen Cazibe merkezi projesi tanıtım toplantısında Bakanlar, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları ve Oda Başkanları da katılarak müjdeyi ilk ağız Başbakan Binali Yıldırım’dan aldı.

ŞANLIURFA’DA ADETA BAYRAM HAVASI VAR


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın Şanlıurfa’yı Cazibe Merkezi programına alması kentte adeta bayram havası yaşattı. Siyasiler, STK’lar, Oda Başkanları, Turizmciler, Esnaflar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırıma teşekkür ederek, Şanlıurfa 2017’de çığır açılacak denildi.

ŞANLIURFALILARDAN CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANA SONSUZ TEŞEKKÜRLER


Urfanatik Gazetesi olarak Şanlıurfa’nın Cazibe Merkezine alınmasının ardından görüşlerini aldığımız AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Kemalettin Yılmaztekin, Şanlıurfa Esnaf Sanatkarlar ve Odalar Birliği Başkanı Mehmet Şefik Bakay, Şanlıurfa Ticaret Borsa Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı İbrahim Halil Beyaz, S.S. Şanlıurfa Evren Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mustafa Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Başbakan Binali Yıldırım ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

AK PARTİ ŞANLIURFA MİLLETVEKİLİ AHMET EŞREF FAKIBABA


“ Şanlıurfa’nın Cazibe Merkezi olan iller arasında yer alması bizi oldukça mutlu etmiştir. Bu çalışmanın hayata geçmesinde ve Şanlıurfa’ya büyük sevda duyan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Başbakanımız Binali Yıldırıma, Bakanlarımıza ve Milletvekillerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Projenin hayata geçmesiyle bölge de önemli ölçüde ekonomik gelişmeler ve istihdam sağlanacak. İş adamlarımız ve girişimlerimiz süreci takip etsin. Bu destekten Urfa’mızı en üst seviyede faydalandıralım”

AK PARTİ ŞANLIURFA MİLLETVEKİLİ KEMALETTİN YILMAZTEKİN


“Cazibe merkezleri projesi uzun süredir üzerinde çalışılan bir projeydi. Bu konuda Başbakanımızın talimatıyla Kalkınma Bakanlığımızın koordinasyonunda söz konusu bölge milletvekillerinin de katılımıyla çeşitli toplantılar düzenlemiş, bölgenin ihtiyaçlarıyla ilgili kısa orta ve uzun vadeli planlamalar yapmıştık. Netice itibariyle Başbakanımız projeyi açıkladı ve şimdi bir anlamda uygulama safhasına geçmiş bulunuyoruz. Lokal iyileştirmelerden ziyade biz memleketimizin geneli üzerinde bir kalkınma ve gelişmeyi öngörmekteyiz. Şanlıurfa gibi doğu ve güneydoğu Anadolu’daki pek çok ilimizi kapsayan bu proje ile ekonomik ve toplumsal anlamda bir sıçramayı hedefliyoruz. Özellikle terörün yıllar yılı ekonomisini ve gelişmişlik düzeyini körelttiği vilayetlerimizin yeniden bir refah düzeyine doğru yol almasını çok olumlu bir adım olarak değerlendiriyorum. Bu bağlamda bu projenin hem bu vilayetlerimiz için hem de Şanlıurfa gibi gelişmiş ve gelişmekte olan şehirlerimiz için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum”

ŞANLIURFA TİCARET BORSASI BAŞKANI MEHMET KAYA


“Çankaya köşkünde Başbakanlığımızın başkanlığında yapılan Cazibe Merkezleri programının başlangıcındaki tanıtım lansmanı toplantısına katıldık. Bu pakette, bölge illerine ve kendi ilimize ekonomik girdi ve yapılacak yatırımlar hakkında bilgiler verildi. Bu toplantıda bakanımız Faruk Çelik ve Milletvekillerimiz de oradaydı.

Büyükşehir Belediye Başkanı, STK Başkanlarımız ile birlik de bende katıldım. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan illerimizde biliyorsunuz zaten, terör olaylarında büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Ülke ekonomisi bakımından da her taraftan bizlere saldırdılar fakat 15 Temmuz olaylarını da yaşadık ve gördük. Bu millet el ele verip dik durursa, Cumhurbaşkanlığımızın başkanlığında hükümetimizle Başbakan’ımızla ve Bakanlarımızla bu ekonomik sıkıntıların ve terör olaylarının da üstesinden geleceğine inanıyoruz. Bu 23 ili Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni kapsayan, Cazibe Merkezleri lansmanın da zaten ben gördüğüm kadarıyla, tekrar diyorum, biz dik durursak, vatandaş, halk olarak bölgemizdeki illerde hem ekonomik açıdan daha iyi olacağına inanıyorum hem de terör olaylarının da sonu gelecektir, buna inanıyoruz.

Bu paket, özel de zaten kendi illimiz açısından genelde de ülkemiz açısından, büyük katkıları, yatırımcılara üstün teşviklere, bütün büyük yatırımlara ön ayak olacağına inanıyoruz. Bunlarla da ekonomimizin canlanacağına inanıyoruz. Dışarıdan yabancı yatırımcıların da ilimize geleceğine inanıyoruz. İlimiz gerçekten her yönüyle, kapsam yönünden, potansiyel yönünden, hem tarımla iliği konularda, özellikle turizm ile ilgili konularda potansiyeli çok iyi olan bir il. Bu pakette de bizim incelediğimiz kadarıyla, bu paketin ilimize ve ülkemiz ekonomisine çok büyük faydası olacağına inanıyorum.
Cazibe Merkezleri programından dolayı, başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanlarımıza, Türkiye Büyük Millet Meclisine ve bu pakette emeği geçen herkese teşekkür ederim. Tekrar söylüyorum, inşallah bu sorunların üstesinden de ülkemiz ve milletimiz gelecektir, hep beraber, birlik de olumsuzu değil olumluyu düşüneceğiz. Olumlu düşünürsek dik durursak, bunların arkasından çok güzel şeyler olacağına inanıyoruz. Tüm emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim”

ŞANLIURFA ESNAF SANATKARLAR VE ODALAR BİRİĞİ BAŞKANI MEHMET ŞEFİK BAKAY


“Geçtiğimiz gün Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen Cazibe Merkezi ilan edilen 23 ilden biri olan Şanlıurfa’nın da isminin yer alması bizi büyük mutluluk verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Hükümetimiz Şanlıurfa’ya büyük önem veriyor. Şanlıurfa’nın Cazibe Merkezi olan iler arasında yer alması bu kente verilen önemin değerini bir kez daha ortaya çıkarmış oldu. Cazibe Merkezi olan Şanlıurfa’mız artık ekonomi anlamda güçlenecek, işsizlik azalacak ve istihdam artacak. Şahsım ve Şanlıurfa Esnaf Sanatkarlar ve Odalar Birliği üyelerim adına Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırıma sonsuz teşekkür ediyorum”

S.S. ŞANLIURFA EVREN KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ KOOPERATİF BAŞKANI MUSTAFA ARSLAN

“ Tabi öncelikle, bu imkanı verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Tabi Şanlıurfa’nın cazibe merkezi olması, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin incisi olan ilimize ayrı bir güzellik katacaktır. Gerek sosyal anlamda gerekse ekonomik anlamda Şanlıurfa’nın gelişmesi ve güçlenmesi bizimler için çok önemliydi. Cazibe merkezi olma konusunda başta Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Sayın Başbakanımız, Bakanlarımız ve hükümetimize ben, şahsım, esnafım ve yönetim adına Şanlıurfa’m adına teşekkür ediyorum.
İnşallah önümüzdeki süreç de de cazibe merkezleri hayata geçtikçe, Şanlıurfa’da ciddi anlamda, gerek sanayileşme gerekse turizm anlamında çok farklılıklar oluşacaktır. Ben tüm katkısı olanlara teşekkür eder saygılarımı sunarım”

ŞANLIURFA MANİFATURACILAR VE TUHAFİYECİLER ODA BAŞKANI İBRAHİM HALİL BEYAZ


“Öncelikle Şanlıurfa’nın bir cazibe ili olarak Diyarbakır’la beraber ilan edilmesi, tabi ki sevindirici.
Bu hem Şanlıurfa adına hem de sınır komşumuz olan özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Diyarbakır’a verilmesi tabi ki Şanlıurfa’nın önemini bir nevi arttırıyor. Ama tabi bu cazibe merkezlerini çok iyi idare edecek, profesyonel yöneticilerimizin olması lazım. Bunu bürokrasi anlamında da il düzeyinde de alıp değerlendirmek lazım. Evet, size hak sunumu yapılır ama bu fırsatları değerlendirmek önemli. Cazibe derken neler olabilir; Sanayi bakımından, turizm bakımından, Şanlıurfa’nın 11.500 yıllık bir şehir olması bakımından bu özellikleri çok iyi bir şekilde değerlendirmek önemlidir.
Bu imkanları il düzeyinde çok iyi kullanıp ve hatta Diyarbakır’a cazibe merkezi konusunda fark atıp ve bu fırsatı çok iyi değerlendirmemiz lazım ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi olarak Şanlıurfa’yı çok ileriye taşımamız lazım”

5'İ MERKEZ TOPLAM 23 İL


Program kapsamında Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 23 ile kapsıyor.
1) Elazığ merkezli Malatya, Adıyaman, Tunceli, Bingöl illeri.
2) Erzurum merkezli Erzincan, Gümüşhane, Bayburt illeri.
3) Van merkezli Hakkari, Muş, Bitlis illeri.
4) Kars merkezli Ardahan, Ağrı, Iğdır illeri
5) Diyarbakır merkezli Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak illeri.

DESTEKLER HANGİ ŞARTLA VERİLECEK?


İmalat sanayii yatırımlarının destekten yararlanması için en az 2 milyon liralık sabit yatırım olması ve asgari 30 kişiye istihdam oluşturması gerekiyor
Çağrı merkezleri yatırımlarında ise 200 kişiye istihdam ve hizmet sözleşmesini yapma gibi şartlar var. 5 bin metrekarelik alanda TIER3 standartlarında kurulan veri merkezleri de destekten yararlanabilecekler. Üretim tesisini taşımak isteyen yatırımcılarda ise 200 kişilik istihdam ve son 2 yılda üretim faaliyetlerini sürdürmüş olma şartı aranıyor.

BAŞVURU YERİ KALKINMA AJANSI


Başvuru süresi ilk etapta bir ay ile sınırlı. Yatırım talebinin devam etmesi halinde yeni bir başvuru takvimi duyurulabilecek. Yatırımcı ve girişimciler başvurularını illerdeki kalkınma ajanslarının 'yatırım destek' birimlerine yapmaya başladı. Direkt olarak Kalkınma Bankası'na da başvurulabilecek. Programın koordinasyonu Kalkınma Bakanlığı'nda olacak ancak birçok bakanlık katkı verecek.

27 Oca 2017 - 09:05 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.