Rusya: Türkiye'den Tarım Ürünlerinin Tedariğinde Sorunlar Çözüldü

Rusya Tarım Bakanı Yardımcısı Dzhambulat Khatuov Türkiye'den tarım ürünlerinin tedariki ile ilgili bütün sorunların çözüldüğünü belirtti.

RusyaTarım Bakanı Yardımcısı Dzhambulat Khatuov, Moskova'da katıldığı konferansta "Anladığım kadarıyla Türkiye ile bütün sorunlar çözüldü" dedi.

"1 KASIM'DA TEKRAR

DOMATES

İHRACATINA BAŞLAYACAKLARINI AÇIKLAMIŞTI"

Rusya hükümeti 27 Ekim tarihinden Türkiye'den sınırlı domates ithalatının tarım bakanlığının belirlediği miktarlar çerçevesinde 1 Kasım'dan itibaren tekrar başlayacağını açıklamıştı.

TÜRKİYE ONAY ŞARTI GETİRMİŞTİ

Türkiye, Rusya menşeili ürünlerin ithalatında Ticaret Ataşeliği onaylı fatura aranması koşulu getirmişti.

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev de "Bunlar daha çok bürokratik kararlar niteliğinde. Bu kararlar ile iş adamlarımızın tahıl ihracatı zorlaştırılıyor; iki tarafın uzlaştığı prosedürlerin uygulanması gerekiyor. Böylesi bir bürokratik yük, tarafları olumlu bir sonuca götürmez" ifadelerini kullanmış ve tedbir alabileceklerini söylemişti.

HABERLERCOM

09 Kas 2017 - 13:18 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.