Rusya: Cenevre Görüşmelerine Kürtler de Katılmalı

Rusya Cenevre'deki Suriye görüşmelerine Suriyeli Kürtlerin de katılması gerektiğini açıkladı. Ankara ise YPG'nin kesinlikle masada olmasını

Rusya'danCenevre'dekiSuriyegörüşmeleriyle ilgili çarpıcı bir açıklama geldi.Moskova,BMgözetimindekiSuriyezirvesine Kürtlerin de katılması gerektiğini açıkladı.Ankara,PKK'nınSuriyeuzantısıYPG'nin masada olmasına karşı çıkıyor.

Moskova'dan yapılan açıklamada ayrıca muhaliflerin birleşmiş bir delegasyonlaCenevre'de yer almalarının umulduğu belirtildi.

İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPILDI

Açıklamayı,Rusya'nın Dışişleri BakanıMikhail Bogdanovyaptı.Suriye'deki iç savaşa son vermek için Cumartesi gününden bu yana devam eden DördüncüCenevreMüzakereleri'nde, dünBMSuriyeÖzel TemsilcisiStaffande Misturarejim ve muhaliflerin heyetleri ile ikili görüşmeler yaptı. Görüşmelerin odak noktası, müzakerelerin doğrudan mı yoksa dolaylı mı düzenleneceğiydi.

"MİSTURA GEÇEN DÖNEMDEN DAHA HEVESLİYDİ"

Rejimin heyet başkanı olanSuriye'ninBMDaimi Temsilcisi Beşşar Caferi,de Mistura'nın kendisine bir belge teslim ettiğini ifade etti. Bu belgeyi inceleyeceklerini belirten Caferi, birinci toplantıda sadece görüşmelerin formatı konusunun ele alındığını söyledi.

Muhalif heyetin başkanı Nasır Hariri ise, görüşmeden sonra "Mistura, geçen dönemden daha hevesliydi. Siyasi geçişle ilgili spesifik adım veya önlemler henüz yok" diye konuştu.

İÇ SAVAŞTA 6. YIL

Suriye'deki iç savaş, iki hafta sonra altıncı yılını dolduracak. Yüzbinlerce insanın yaşamını yitirdiği, milyonlarca insanın da evlerini terk edip başka ülkelere gitmek zorunda kaldığı kanlı dönemin sonunda gelinen noktada,Suriyedört farklı güç tarafından kontrol ediliyor. Ülkenin güneyinden Halep'e kadar olan bölümŞamrejiminin elinde, batıda muhalifler var, kuzeydeYPG, doğuda ise terör örgütü DEAŞ bulunuyor.

27 Şub 2017 - 10:21 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.