Rüşvetçi Hakim ve Avukat Tutuklandı

Rüşvet iddiasıyla gözaltına alınan Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan A. ve avukat Serap B. tutuklandı

Sulh Ceza Hakimi olduğu dönemde verdiği tahliye kararı karşılığında bir avukatın ofisinde para aldığı iddiasıyla gözaltına alınan Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan A. ve avukat Serap B. "Rüşvet almak ve vermek" suçundan tutuklandı.

Habertürk Haber Merkezi'nden Arzu Kaya'nın haberine göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir avukatın yaptığı ihbar üzerine 18 Nisan Salı günü akşam saatlerinde operasyon için düğmeye basıldı.

İddiaya göre; bir avukat, Sulh Ceza Hakimliği yaptığı dönemde Hakim Hasan A.'nın FETÖ'den tutuklu iş adamı müvekkili için tahliyesi karşılığında para istediğini söyledi. Hakim Hasan A., paranın Pendik'te avukatlık bürosu olan Serap B'nin ofisine getirilmesini istedi.

SUÇÜSTÜ YAPILDI


İhbar üzerine re'sen soruşturma işlemlerini başlatan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, önceden seri numarası alınmış 50 bin doları iş adamıyla avukatlık ofisine gönderdi.

Paranın hakim tarafından teslim alınmasının ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekili Abdurrahman Üşenmez ve İstanbul Barosu'na bağlı 2 avukat, Hakim Hasan A. ve ofiste bulunan avukat Serap B.'ye suçüstü yaptı.

Hakim ve avukat gözaltına alındı. Konuya ilişkin açıklama yapan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, suçüstü hükümleri gereğince suçun ağır cezalık ve kişisel suç olması, delillerin sağlıklı toplanması amacıyla gözaltı işleminin yapıldığını, soruşturmanın gizli ve titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

SORGULARI SAATLERCE SÜRDÜ


İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan hakim Hasan A. ve avukat Serap B. 22 Nisan Cumartesi günü sabah saatlerinde Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi. İlk olarak avukat Serap B.'nin ifadesi Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun tarafından alındı. Avukatın ifadesi yaklaşık 9 saat sürdü. Serap B.'nin ifade işleminin ardından hakim Hasan A.'nın sorgusuna geçildi. Hasan A'nın yaklaşık 7 saat süren ifadesi gece saatlerinde tamamlanırken şüpheliler için ek gözaltı süresi alındı. 23 Nisan Pazar öğle saatlerinde mahkeme ifadesine başlanan şüpheliler tutuklandı.

RÜŞVET ALMAK VE VERMEKTEN TUTUKLANDILAR


Saatler süren sorgunun ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden Hasan A.'nın Sulh Ceza Hakimiyken tahliye verme vaadiyle para karşılığında anlaşma yaptığını, tahliye sonrası anlaşılan bedelin ödenmemesi üzerine teknik ses kaydı tutanakları olduğunu belirtti. Suçüstü esnasında ele geçirilen paraların da dosyada delil olduğunu belirten hakimlik, şüpheliler Hasan A. ve Serap B.'nin "Rüşvet almak ve vermek" suçundan tutuklanmalarına karar verdi.

24 Nis 2017 - 08:58 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.