Roman Vatandaşların Araçlarını Ateşe Verdiler

Öfkeli mahalleli çevreye zarar verdiklerini iddia ettikleri Roman ailelerin ev ve araçlarını ateşe verdi. Ellerindeki sopalarla Roman vatandaşların ikamet

Öfkeli mahalleli, çevreye zarar verdiklerini iddia ettikleri Roman ailelerin ev ve araçlarını ateşe verdi. Ellerindeki sopalarla Roman vatandaşların ikamet ettiği sokaklara giden öfkeli kalabalık, önüne gelen her şeyi ateşe verdi. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olaylara karışan 20'ye yakın kişiyi gözaltına aldı.

Osmangazi ilçesi Güneştepe Mahallesi'nde at pisliği yüzünden iki aile arasında tartışma çıktı. İddiaya göre, Roman bir vatandaşın kullandığı silahtan çıkan saçma 16 yaşındaki Beyza K.'ya isabet etti. Hastaneye kaldırılan kız tedavisinin ardından taburcu edildi. Saat 22.30 sıralarında kızın ailesi ve yakınlarının çevrede oturan Roman vatandaşlara yönelik tepkisi toplumsal olaya dönüştü. Bölgede ikamet eden Roman vatandaşların araçlarına zarar veren öfkeli kalabalık, yol boyunca at arabalarını ateşe verdi. Bir Roman vatandaşın ikamet ettiği evi de ablukaya alan vatandaşların tepkisi evdeki Romanları tedirgin etti. Evden yükselen imdat seslerine rağmen ve kabalık arasındaki sağduyulu insanların çabasına rağmen öfkeli kalabalık, evin yanındaki barakayı yıkıp yaktı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi gönderildi. Öfkeli kalabalık, "Kendi hakkımızı biz alacağız" diyerek polis ekiplerine zor anlar yaşattı.

OLAYLAR AT PİSLİĞİNDEN ÇIKAN TARTIŞMAYLA BAŞLAMIŞ

Olaylara mahalleli kadınlar da karıştı. Bir kadın, olayın 'at pisliği' yüzünden çıkan tartışmayla büyüdüğünü ileri sürdü. Mahalleli kadınlar, "Roman vatandaşlar, sürekli çevreye zarar veriyor. atları, sokakları pisliyor. Hırsızlık yapıyorlar, esrar satıyorlar. Bugün de at pisliği yüzünden komşularımızla kavga ettiler" diye konuştu. Burhan K. İsimli kişi ise kızını Roman vatandaşlarca silahla yaralandığını öne sürdü. Burhan K. olayların çıkış sebebi olduğu belirtilen tartışmayı şöyle anlattı: "Ben işteydim, yeğenime silah çekmişler. Karakola ifade vermişler. Polis, olaya karışanlarını yakalayacağını söylemiş. Hırsızlık yapıyorlar, esrar satıyorlar, yoldan hızlı geçiyorlar. Akşam üstü eve geldim, olaya karışan evin önünde oturuyor. Ben gittim, ateşe etti, saçma kızım Beyza K.'ya isabet etti."

Bursa Emniyet Müdürlüğü, olay yerine iki emniyet müdür yardımcısı, asayiş şube müdürü ve onlarca polisle birlikte olaylara müdahale etti. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesindeki Toplumsal Müdahale Aracı'nın (TOMA) mahalleye gelmesiyle birlikte polis, sakinleşmeyen gençleri önce uyardı, sonra gözaltı işlemi başlattı. Olaylar kapsamında kundaklama yaptıkları iddia edilen 20'ye yakın kişi gözaltına alındı. Kelepçelenerek etkisiz hale getirilen zanlılar polis araçlarına konularak Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar olaylar sürdü. Osmangazi Kaymakamı Osman Daştan da olay yerine gelerek mahalleli ile görüşme yaptı. Polis aracından yapılan anonslarla vatandaşların dağılmaları istendi. İlerleyen saatlerde mahalleli evlerine döndü. Çevrede çok sayıda polis aracı devriye görevi için bırakıldı.

#

22 Tem 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.