Reyhanlı'da Tablo Ağırlaşıyor: Yaralı Sayısı 47'ye Ulaştı!

Hatay Valiliği Reylanlı'ya Afrin'den 11 roket düştüğünü yaralı sayısının 47'ye yükseldiğini duyurdu. Gün içinde 1 kişi de hayatını

HatayValiliği, Reylanlı'ya Afrin'den 11 roket düştüğünü, yaralı sayısının 47'ye yükseldiğini duyurdu. Gün içinde 1 kişi de hayatını kaybetmişti.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine, Afrin'den PYD/PKK'lı teröristler tarafından gün içinde atılan roket sayısı 11'e ulaştı.

1 Suriyelinin hayatını kaybettiği saldırılarda ilk 32 olarak açıklanan yaralı sayısı önce 37'ye sonra 47'ye yükseldi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA YAPILDI

Hatay Valiliği'nce, Reyhanlı'ya düşen roketlerle ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, 11 roketin 9'unun ilçe merkezine, 2'sinin de ilçe dışında boş araziye düşerek, infilak ettiği belirtildi.

Valiliğin açıklamasında şöyle denildi:

Afrin bölgesinden PYD/PKK tarafından atıldığı değerlendirilen; saat 15.28'de 6 adet, saat 18.40 sıralarında 5 adet olmak üzere toplam 11 adet füzenin, 9'u ilimiz Reyhanlı İlçe merkezine, 2'si ilçe dışında boş araziye düşerek infilak etmiştir. Saat 15.28'de ilçe merkezine düşen 6 adet füze ile saat 18.40'da yine ilçe merkezine olmak üzere düşen 3 adet füzenin infilak etmesi sonucu; 30'u Türk vatandaşı, 17'si Suriyeli olmak üzere toplam 47 kişi yaralı olarak ilimizdeki çeşitli hastanelere sevk edilmiştir. Suriye vatandaşı bir kişinin hayatını kaybettiği her iki olayda, 42 kişi ayakta tedavilerinin ardından taburcu edilmiş, 4 kişinin tedavileri ise halen devam etmektedir. 15 araç, 4 mesken ve 10 iş yerinde oluşan hasar ile ilgili olarak zarar tespit ve hasar tespit komisyonları çalışmalara başlamış olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir.

KİLİS'E DÜŞEN ROKET SAYISI 4'E YÜKSELDİ, 2'Sİ SURİYELİ 7 YARALI

Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütü mevzilerinden atılan 3 roket mermisi daha Ekrem Çetin ve Barış mahallelerindeki evlere isabet etti. Terör örgütü mevzilerinden ateşlenen toplam 3 roket mermisinin, aralıklarla düşüp, patlamasıyla 4 evde hasar oluştu. Güvenlik güçleri, olay yerlerinde önlem alıp, inceleme yaptı.

HABERLERCOM

21 Oca 2018 - 21:31 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.