Reina Katliamını Planlayan Teröristin Fotoğrafı Ortaya Çıktı

Reina katliamını planlayan ve ABD birliklerince Suriye'de düzenlenen operasyonla öldürülen DEAŞ'lı Abdurrahman Özbeki'nin fotoğrafı ortaya

Reina'dayılbaşıgecesi 39 kişinin öldüğü

DEAŞ

'lı teröristAbdülkadir Masharipov tarafından düzenlenen saldırıyı planlayan veABDbirliklerinceSuriye'de düzenlenen operasyonla öldürülen DEAŞ'lı Abdurrahman Özbeki'nin fotoğrafı yayınlandı.

İstanbulOrtaköy'de bulunan eğlence mekânı Reina'yayılbaşıgecesi uzun namlulu silahla düzenlenen saldırıda 1polisşehit olmuş, 25'i yabancı uyruklu 39 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıda 65 kişi de yaralanmıştı.

ABD ÖLDÜĞÜNÜ DÜNYAYA DUYURDU

GazeteHabertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberine göre terör saldırısını terör örgütü DEAŞ üstlenirken, Özbek asıllı olayın faili Abdülkadir Masharipov, saldırıdan 17 gün sonraİstanbulEsenyurt'ta yakalandı. Masharipov ile birlikte 30'u aşkın kişi tutuklandı. Reina katliamını, DEAŞ sözde halifesi Ebubekir el-Bağdadi'ye yakın olan Abdurrahman Özbeki'nin planlandığı iddia edildi.

ABDMerkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), önceki gün yaptığı açıklamada, Reina'ya yapılan saldırıyı planlayanlardan DEAŞ'lı terörist Abdurrahman Özbeki'yi karadan düzenlenen bir baskınlaSuriye'de öldürdüklerini duyurdu. CENTCOM Sözcüsü AlbayJohn Thomas, "6 Nisan'daABDkuvvetlerininSuriye'de yaptığı bir baskında DEAŞ yöneticisi Abdurrahman Özbeki'nin öldürüldüğünü teyit ettik. Özbeki, DEAŞ'ın sözde halifesi Ebubekir el-Bağdadi'ye yakın isimlerden biriydi. DEAŞ'ın dış operasyonlarında da önemli rol oynuyordu.Yılbaşıgecesi 39 masum sivilin hayatını kaybettiği yüksek profilliİstanbulgece kulübü saldırısını planlamıştı" dedi.

PARA AKIŞINI YÖNETİYORDU

Daha önce çeşitli radikal gruplar ile ilişkisi bulunduğu belirtilen Abdurrahman Özbeki'nin uzun yıllar önce DEAŞ'a katıldığı bildirildi. Terörist Özbeki'nin, DEAŞ'ın dış saldırıları, yabancı savaşçı ve finans kaynaklarından sorumlu olduğu ifade edildi. Reina saldırısını planladığı ileri sürülen Özbeki'nin talimatı ile örgütün diğer elemanları tarafından saldırgan Abdülkadir Masharipov'a para ve mühimmat desteği verdiği iddia edildi.

1980'DE KURULAN OPERASYON BİRİMİ

TERÖR örgütü DEAŞ üyesi Abdurrahman Özbeki'nin öldürüldüğü operasyonuABD'nin Ortak Özel Operasyon Komutanlığı'ndan komandolar düzenledi.ABDson dönemde DEAŞ liderlerine karşı bu grubu Irak veSuriye'de yoğun kullanıyor. Ortak Özel Operasyon Komutanlığı,ABD'nin İran'da rehin alınan Amerikan elçilik personelinin kurtarılmasına yönelik operasyon başarısız olunca 1980 yılında kurulmuştu. Bu komutanlığa bağlı komandolar bugüne kadar Irak,Suriye, Pakistan, Libya, Cibuti, Somali ve Yemen'de operasyonlar düzenledi. JSOC'un en dikkat çeken operasyonu 2011'de El Kaide lideri Usame bin Ladin'in Pakistan'da öldürülmesiydi. JSOC,ABD'nin önceki başkanı Obama dönemindeSuriyeve Irak'ta DEAŞ liderlerini izlemeleri, yakalamaları ve öldürmeleri için görevlendirilmişti.

23 Nis 2017 - 09:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.