Polis olmak isteyenlerden 12 bin imza!

Ön lisans mezunu binlerce vatandaş POMEM'e (Polis Meslek Eğitim Merkezi) başvurabilmek için yasal düzenleme yapılması konusunda imza kampanyası başlattı.

serhat
Haber albümü için resme tıklayın

Birkaç ay içerisinde başvurukılavuzlarının yayınlanması beklenen Polis Akademisi Polis Meslek Eğitim Merkezi 'ne (

POMEM

) ve Polis Özel Harekat'a (PÖH) başvuruda bulunabilmek için,imza kampanyası başladı. Başlatanlar ise yasal düzenlemeler gereği sadece lisans mezunlarının başvurabildiği POMEM'e ön lisans mezunlarının da dahil edilmesini isteyen 12 bin kişi.

Online ortamda bir başlatılan imza kampanyasının metninde "Bizler Önlisans mezunu olarak polis meslek eğitim merkezi (POMEM)’nde yer almak istiyoruz lakin lisans mezunu şartı aranmakta. Vatanını, milletini sevmek diploma ayrımı ile ölçülmemeli. Ki bilhassa vatan sevgisi hiçbir şeyle ölçülmez, ölçülmemeli. Tarihimizden bugüne kadar cepheler de savaşan, askerlerime destek olan Türk kadını…

Neden şimdi yine toprağımız için, bayrağımız için bir gönül olup birlikte olmayalım ki? Neden biz vatanseverlere engel olunsun ki? En yakın zaman tarihimizde yaşanan hain girişiminde herkes bir bütün olup kadın - erkek, genç - yaşlı demeden sokaklar da bulunup demokrasi nöbetleri tuttuk. Şimdi sizlere diyeceğimiz o ki demokrasi nöbeti bir kez tutulmamalı, her gün ve her zaman vatanımıza göz dikenlere inat bu nöbet tutulmalı. O yüzdendir ki yaş ibaresinin esnetilmesi, bayanlara maksimum kontenjan ayrılması ve Önlisans mezunlarının da bulunması biz vatan sevdalılarına engel olunmamalıdır.

12 bin imzaya ulaşan dilekçede yer alan talepler ise şöyle; 2016 yılı içerisinde yapılacak 20. Dönem POMEM alımlarında lisansın yanındaönlisansalımları da olması, yaş sınırında gün alma ibaresinin kaldırılması ve kadınlara da maksimum kontenjan ayrılması.

POMEM NEDİR?

Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) üniversite mezunu olan kişileri belirli kriterlere göre seçerek 6-9 ay süren eğitim sürecinin ardından polis memuru olmak imkanı sağlıyor. 4 yıllık fakülte mezunu olup kanunen belirlenen POMEM başvuru şartları arasındaki nitelikleri taşıyan kişiler kurum tarafından yapılan sınavlar sonucundan bu okullarda eğitim almaya hak kazanıyor.

POMEM BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) Lisans mezunları ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilen Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir, (Yabancı Ülkeden alınan lisans diplomaları YÖK Başkanlığından alınan denklik belgesi ile birlikte kabul edilecektir.)

c) KPSS’de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, 2015 veya 2016 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.) (Bir önceki başvuru döneminde KPSS koşulu yoktu. 18. dönem başvurularında ise c maddesindeki KPSS koşulu geçerliydi.)

ç) Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8’inci maddesinin (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80’ini almış olmak, (Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocukları için 2015 veya 2016 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00) taban puanı almış olmak.)

d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak, (31 Aralık 1987 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)

e) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

f) Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

Söz konusu yönetmeliğin ilgili maddelerinde POMEM’lere alınacak öğrencilerin boy ve kilo şartları aşağıda belirtilmiş, diğer hususlar için Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğini inceleyiniz. “Liselerden Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Fakülte ve Yüksek Okul lisans programına,

Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu Ön Lisans programına alınacak öğrencilerin boyları en az erkeklerde 167 cm, bayanlarda 162 cm olacaktır.”

“Liselerden Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Fakülte ve Yüksek Okul lisans programına, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu Ön lisans programına alınacak öğrencilerin; herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olanlar öğrenciliğe kabul edilir.”

g) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin; 1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak, 2) Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,

ğ) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

h) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunmak, (sınav başvuru dilekçesinin ilgili bölümüne aday kendi el yazısı ile durumunu belirtecektir.)

ı) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

i) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,

j) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

k) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

23 Şub 2017 - 11:02 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.