PKK, 5 Sınır Kapısını İşgal Etti!

Terör örgütü PKK İslahiye Mürşitpınar Akçakale Ceylanpınar ve Şenyurt gümrük kapılarının Suriye'ye açılan kısmını kontrol ediyor.

Batıda Akdeniz'den Irak sınıra uzanan 911 kilometrelik TürkiyeIrak sınırında toplam 9 gümrük kapısı bulunuyor. İki ülke arasında inşa edilen en büyük hudut kapıları ise Hatay ve Kilis sınırlarında bulunan Cilvegözü ve Öncüpınar sınır kapıları. Terör örgütünün kontrol ettiği 5 kapı dışında faal olan Reyhanlı -Bab-El Hava, Öncüpınar -Bab es Selam sınır kapıları halen açık ve muhalifler tarafından kontrol ediliyor. Batı'da Akdeniz'e açılan Kesep kapısı ise rejim güçlerinin denetiminde. Cerablus kapısı ise 2016 yılı Ağustos ayında başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DEAŞ'tan temizlenerek muhalif bölgelere katıldı.

SİLAH VE AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI

Sınır boyunca yaklaşık 600 kilometrelik alanı işgal eden

PKK

, hudut kapılarına yakın bölgelerde kazdığı tüneller ve yer altı bağlantı koridorları sayesinde insan, silah ve akaryakıt kaçakçılığı yapıyor. Beraberinde Avrupa ve Türkiye'den gelerek kamplarda eğitilen militanların da geçişi aynı tünellerden sağlanıyor. Örgüte ait tüneller silah, akaryakıt ve insan kaçakçılığında da aktif olarak kullanılıyor. 2016 yılına Kadar Avrupa'dan terör örgütüne katılan birçok militan, Ayn-el Arap, Kamışlı ve Afrin'de kurulan kamplarda eğitim gördü.

TİCARETİN YÜZDE 35'İ YAPILIYORDU

İşte sınırın Türkiye ve Suriye tarafında yer alan kapılar; Halen

PKK

'nın işgal altında tuttuğu gümrük kapılarından savaş öncesi Türkiye ve Suriye arasında gerçekleştirilen ticari alışveriş ve turistik ziyaretlerin yüzde 35'lik sağlamamaktaydı. Türkiye'nin

PKK

işgali ile durduğu kapılar şunlar:

1- İslahiye = Afrin Akbez
2- Mürşitpınar = Ayn El Arap
3- Akçakale = Tel Abyad
4- Ceylanpınar = Rasulayn
5- Şenyurt = Dırbesiye

06 Eyl 2017 - 08:37 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.