Oy kullanma saatleri belirlendi

Yüksek Seçim Kurulu 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçiminde oy kullanma saatlerini belirledi.

YüksekSeçimKurulu (YSK), 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçimindeoykullanma saatlerini belirledi.

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan kararda,298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun uyarıncasaat08.00'den 17.00'ye kadar geçecek zamanınoyverme süresi olduğu,saat17.00'ye geldiği halde sandık başında bekleyenlerin, başkan tarafından sayıldıktan sonra oylarını kullanabilecekleri hatırlatıldı.

Ayrıca, Kanun'a göre,oyverme süresinin başlayış ve bitiş saatlerinin, sürenin korunması kaydıyla, mevsim ve bölge özellikleriyle ulaşım durumlarına göre bütün yurtta veya gerekli görülenseçimçevrelerindeYSKtarafından tespit edilebileceği kaydedildi.

Kararda, bu hükümler çerçevesinde,güneşin doğuşuna ve batışına ilişkin değerlendirmelere göre, 26. dönem milletvekili genel seçimindeoyverme günü olan 1 Kasım'daoyverme süresi korunmak kaydıyla bütün yurtta illere göre güneşin doğuş ve batış saatlerindeki farklılıklar dikkate alınarak, şehirlerdeoyverme süresinin başlangıç ve bitiş saatlerinin belirlendiği bildirildi.

Buna göre, seçimdeAdıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane,Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te07.00-16.00 saatlerindeoyverilecek.

Bunların dışındaki şehirlerde iseoykullanma saatleri08.00-17.00 olacak.

#

01 Eyl 2015 - 08:35 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.