OHAL Komisyonu kuruluyor

Söz konusu KHK'ya göre OHAL komisyonu 7 kişiden oluşacak. 3 üyeyi başbakan birer üyeyi ise Adalet Bakanlığı İçişleri Bakanlığı 2 üyeyi

OHAL komisyonu ihraç edilen kamu personelinin başvurularını inceleyecektir. Komisyonun 2 yıl süreyle görev yapacak. Bakanlar Kurulunun uygun görmesi halinde bu süre birer yıl daha uzatılabilecek.

OHAL BAŞVURULARI ŞUAN BAŞVURU ALMIYOR


OHAL komisyonu şuan itibariyle başvuru kabul etmeyecek. Ne zaman başvuru kabul edileceği, Başbakanlık tarafından en geç 6 ay içinde ilan edilecek.

Başvurulara ve Komisyonun çalışmasına ilişkin usul ve esaslar, Komisyonun teklifi üzerine Başbakanlık tarafından belirlenecek ve ilan edilecek

VALİLİK VEYA KAMU KURUMU ARACILIĞIYLA OHAL KOMİSYONUNA BAŞVURU YAPILABİLECEK


Valilikler ve kamu kurumları, kendilerine yapılan başvuruları OHAL komisyonuna gönderecek.

BAŞVURU ALINMAYA BAŞLADIĞINDA, 60 GÜN İÇİNDE BAŞVURU YAPILMALI


Komisyon başvuru almaya başladıktan sonra, ihraç edilenlerin 60 gün içinde komisyona başvuru yapması gerekecek.

BAŞVURULARI REDDEDİLENLER İDARE MAHKEMESİNE DAVA AÇABİLECEK


Başvuruları reddedilenler HSYK'nın belirlediği idare mahkemesinde dava açabilecek.

BAŞVURULARI KABUL EDİLENLER, KENDİ KURUMLARINA ATANMAYACAK


İade başvurusu kabul edilen kamu görevlileri, Devlet Personel Başkanlığına bildirilecek. Devlet Personel başkanlığı da bu kişileri, daha önce istihdam edildikleri kurumlar dışındaki kamu kurumlarına, eski statülerine ve unvanlarına uygun kadroda atayacak. Atama sırasında ikamet edilen il dikkate alınacak. Statüleri, unvanları ve yürüttükleri görevler itibarıyla başka kurumlarda görevlendirilmeleri mümkün olmayanlar, eski kurumlarına atanacak.

Kaynak:Memurlar.net

23 Oca 2017 - 08:18 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.