O vekiller 70 bin TL maaş alacak!

TBMM Başkanı'nın hangi partiden seçileceğine göre şekillenecek olan Başkanlık Divanı'nda yapılan hesaplamalara göre Ak Parti'ye 8 CHP'ye

TBMM Başkanı'nın hangi partiden seçileceğine göre şekillenecek olan Başkanlık Divanı'nda, yapılan hesaplamalara göre Ak Parti'ye 8, CHP'ye 4, MHP ve HDP'ye ise 3'er üyelik düşüyor.

Her partiye 1'er TBMM Başkanvekilliği koltuğu düşen Başkanlık Divanı'ndan partiler arası pazarlıklarla TBMM İdare Amirliği ve katip üyeliklerde değişiklikler gündeme gelebilecek. TBMM Başkanlığı ayrıca, MHP ile HDP'nin milletvekili sayısı eşit olduğu için boşa çıkan RTÜK üyeliğinin kime verileceği konusunun da içinden çıkmaya çalışıyor. Geçmişteki uygulamaları inceleyen TBMM Başkanlığı, "kura çekimine" yakın duruyor.

45 bin TL alacaklar

Yeni milletvekilleri 15 Temmuz'da 3 aylık olarak 45 bin TL'nin üzerinde bir maaş alacak. Emekli olan milletvekilleri ise ayrıca 8 bin TL civarındaki emekli maaşlarını 3 aylık olarak toplu şekilde alacak. Bu durumda emekli olup da milletvekili seçilenler yaklaşık 70 bin TL'lik maaş alacak.

30 bin TL iletişim ödeneği

Yeni milletvekillerine 2 aylık maaş tutarında yani 30 bin TL'lik telefon, telgraf ve posta gideri de verilecek. Milletvekilleri bu hakları Meclis'e ilk adım attıklarında kayıt işlemini yaptırırken imzaladıkları kâğıtlarla kazanmış oldu.

Kadın milletvekili sayısı 98'e çıktığı için Meclis'teki kuaför sayısı artırılırken, küçük bebekli ve çocuklu milletvekilleri ile emziren milletvekilleri için yeni emzirme odası ve lokantalarda mama sandalyeleri için hazırlık yapıldı. (MİLLİYET)

#

26 Haz 2015 - 05:30 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.