Milli Eğitim Bakanı: Okul Saatleri İçin Valilere Yetki Verildi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz okul saatlerine ilişkin 'Okul saatleri için valilere yetki verildi. Vali ilindeki duruma göre karar verecek'

MilliEğitimBakanıİsmetYılmazokul saatlerine ilişkin, "Okul saatleri için valilere yetki verildi. Vali ilindeki duruma göre karar verecek" açıklamasında bulundu.

OKUL KAYITLARINDA VELİLERDEN 'FATURA, SÖZLEŞME' İSTENMEYECEK

AA'nın haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), yeni eğitim öğretim döneminin başlaması dolayısıyla illere gönderilen genelgede, okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında yeni kayıt işlemlerinin, ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak e-Okul sistemi üzerinden yapılması gerektiği hatırlatıldı.

Kayıt işlemi sırasında velilerden fatura, sözleşme gibi herhangi bir belgenin talep edilmemesi gerektiği belirtilen genelgede, okul yönetimlerince mevzuatta yeri olmayan bu tür belgelerin velilerden talep edilmemesi ancak kayıt alanı içinde olmadığı ve adrese ilişkin yükümlülükleri yerine getirmediğinden kuşku duyulan durumlarda köy ve mahalle muhtarları ile koordineli bir şekilde gerekli araştırmanın yapılarak kanun hükümlerine aykırı davrananlarla ilgili işlem yapılması istendi.

Genelgede, kayıtlarda bir sonraki eğitim ve öğretim yılında zorunlu eğitime başlayacak çocuklar ile okulun bulunduğu kayıt alanındaki çocuklara öncelik tanınmasının esas olduğu vurgulanarak, okul müdürlüklerince e-Okul'da aday kayıt listesinde öğrenci olup olmadığının kontrol edilmesi ve bu öğrencilerin kesin kayıt işlemlerinin ivedilikle tamamlanması gerektiğine işaret edildi.

GÜN IŞIĞINA DİKKAT EDİLECEK


İllerdeki iş çalışma takviminin coğrafi şartlar, iklim ve çevre koşullarındaki farklılıklar göz önüne alınarak hazırlanması ve kış saati uygulamasına geçilmeyeceği için öğrenci servislerinin gün aydınlanmadan yola çıkmalarına müsaade edilmemesi gerektiği belirtilen genelgede, ilk dersin başlama saatinin gün ışığından daha fazla yararlanılmasını temin edecek şekilde belirlenmesi talimatı verildi.

DEVAMSISZLIKLAR VELİYE BİLDİRİLECEK


Genelgede, öğrencilerin okula devamlarının sağlanması için gerekli bilgilere de yer verildi. Bu kapsamda, ilk derse girdiği halde sonraki bir veya daha fazla derse özürsüz olarak girmeyen öğrencinin durumu okul yönetimince velisine ivedilikle bildirilecek.

14 Eyl 2017 - 17:27 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.