Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre bugün iç ve batı bölgelerde sağanak yağış bekleniyor

İstanbul'da sağanak yağış etkisini göstermeye başladı. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. İstanbul'da günlerdir devam eden sağanak yağış bugün de etkisini gösterdi. Akşam üzeri şehrin birçok ilçesinde etkili olan sağanak vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Vatandaşlar saçak altlarına ve duraklara sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

Bir anda bastıran yağmurda sırılsıklam ıslanan bazı vatandaşlar ise poşetle korunmaya çalıştı. İstanbul trafiğinin de yavaşlamasına neden olan sağanak etkisini göstermeye devam ediyor.

Yağışın etkili olduğu yerlerden birisi de İstanbul Ataköy. Araçlar yağmur suları ile biriken yolda giderken zorlanırken, vatandaşlar da olumsuz etkilendi.

METEOROLOJİ'DEN YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun iç ve batı bölgelerinde kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan günlük değerlendirmede İstanbul için de öğleden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kuvvetli olması beklenen yağış nedeniyle ani sel ve yıldırım gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:

"İç ve batı bölgelerimizde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bugün (18.06.2017 Pazar) Isparta, Burdur'un doğusu, Afyonkarahisar, Kütahya, Ankara'nın kuzey ve batısı, Çankırı, Çorum, Sinop, Kastamonu ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) olarak görülmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

18 Haz 2017 - 17:12 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.