Meteoroloji'den Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı

Hava durumu ile ilgili dün Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre bugün beklenen sağanak yağış İstanbul Ankara ve İzmir başta olmak üzere yurdun

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güneyi ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi ve batısı, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Yozgat, Bingöl, muş, Bitlis ve Van çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Bolu çevreleri ile Bursa’nın güneyi, afyonkarahisar ve Uşak’ın kuzeyinde kuvvetli, Manisa çevreleri, Balıkesir’in güneydoğusu, Kütahya’nın kuzeyi ile Aydın, İzmir ve Muğla’nın iç kesimlerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı iç ve doğu bölgelerde 3 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Rüzgarın, batı ve kuzey bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, diğer yerlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, pazartesi günü Marmara’nın güneybatısında kuvvetlice 30-50 Km/sa), Doğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli (30-60 Km/sa) esmesi bekleniyor.

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde itibaren aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 21
İstanbul: Sağanak yağışlı 18
İzmir: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; iç kesimlerde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.) 24
Bursa: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; güneyinde kuvvetli olması bekleniyor.) 23
Adana: Parçalı bulutlu 30
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 23
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 20
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 19
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21
Diyarbakır: Parçalı bulutlu 31

Meteorolojiden 5 il için kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman'ı kapsayan bölgede yarın sabaha kadar havanın parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli değişiklik beklenmeyen bölgede, rüzgarın güneybatıdan hafif ve orta kuvvette, öğleden sonra zaman zaman kuvvetlice eseceği öngörülüyor. Kuvvetli rüzgar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar ile yetkililerin tedbirli olması gerekiyor.

30 May 2017 - 09:57 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.