Kobanililere En Fazla Yardım Türkiye'den

Terör örgütü DAEŞ ile Kürt gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle altyapısı çöken Kobani'de halkın ihtiyaçlarının büyük kısmı Türkiye'den

Terör örgütü DAEŞ ile Kürt gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle altyapısı çöken Kobani'de, halkın ihtiyaçlarının büyük kısmı Türkiye'den gönderilen yardımlarla sağlanıyor.

Çatışmalar nedeniyle altyapısı çöken Halep'e bağlı Kobani'de (Ayn el Arap) halkın ihtiyaçlarının büyük kısmı Türkiye'den gönderilen yardımlarla sağlanıyor.

Terör örgütü DAEŞ ile bazı Kürt gruplar arasında yaklaşık 4 ay süren çatışmaların ardından kentte hayat yavaş yavaş normale dönüyor. Ağır tahribat nedeniyle altyapının çökmesi, Suriyeli Kürtlerin yaşamını zorlaştıran etkenlerin başında geliyor.

TÜRKİYE'NİN YARDIMLARIYLA AYAKTA DURUYOR

"Güvenli liman" gördükleri Türkiye'ye sığınan, çatışmaların ardından memleketlerine dönenler, Türkiye'nin sınır ötesi yardımlarıyla ayakta duruyor. Türk Kızılayı ve İHH İnsani Yardım Vakfı ile Suriye'ye iki yılda 200 tır insani yardım gönderen Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu başta olmak üzere çok sayıda yardım kuruluşu, Kobani halkının ihtiyaçlarını karşılamak için seferberliğini sürdürüyor.

"TÜRKİYE'DEN ALLAH RAZI OLSUN"

Kobani'ye gelen yardımların koordinatörü İzzettin Abdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çatışmalar nedeniyle gelir kaynaklarının tamamının kaybedildiğini söyledi.

Abdi, Kobani'deki halkın yanı sıra bölgeye Hama, Humus ve Halep'ten de insanların sığındığını ifade ederek, Kobanililerin ciddi oranda insani yardıma ihtiyaç duyduğunu belirtti. Bölgeye en fazla yardımın Türkiye'den geldiğine dikkati çeken Abdi, şunları ifade etti: "Buraya daha çok Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, İHH İnsani Yardım Vakfı gibi Türk sivil toplum kuruluşları yardım gönderiyor. Kobani'ye şu ana kadar ülkeler arasında en çok yardım Türkiye'den geldi. İspanya'dan dört yılda 13 tır, İsviçre'den ise sadece 1 tır yardım gönderildi. Türkiye, bize çok yardımcı oldu. Allah razı olsun. Halen orada vatandaşlarımız ağırlanmaya devam ediyor."

"DÜNYA DA BİZE DESTEK OLSUN"

Bölgede çiftçilikle uğraşan Halil Şeh Müslim de çatışmalar nedeniyle tarım alanlarının boş kaldığını kaydederek, bölge halkını daha zor günlerin beklediğini dile getirdi. Türkiyedışındaki ülkelerden de yardım eli uzatılmasını beklediklerine dikkati çeken Müslim, "Mazotu Türkiye'den alıyor, burada halkımıza dağıtıyoruz. Diğer ülkelerin de bize destek olmasını bekliyoruz. Şu anda kötü süreçten geçiyoruz. İnsanların mağduriyetlerinin giderilmesi gerekiyor. Sağlık, ekonomik ve sosyal anlamda ciddi ihtiyaçlarımız var" diye konuştu.

"TEK ÇARE TÜRKİYE"

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi de Türkiye'nin sığınmacıları en iyi şekilde ağırladığını, sınır ötesindeki mağdur halkın ihtiyaçlarını da karşılamayı ihmal etmediğini vurguladı. Çatışmalardan önce Kobani'ye bin 500 tır insani yardım gönderdiklerini belirten Çiftçi, terör örgütü DAEŞ'in çekilmesinin ardından da bin 300 tır insani yardım yolladıklarına işaret etti.

Mağdur insanlara her zaman yardım eli uzattıklarını ifade eden Çiftçi, şunları kaydetti:"Çatışmalar esnasında yüzlerce Suriyeli'yi burada en iyi şekilde ağırladık. Şu anda sınırın karşısındaki Suriyelilere de yardımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Kobanililerin başka insani yardım alacakları herhangi bir yer yok. Bir an önce Kobani'deki hayatın normale dönmesini temenni ediyoruz."

#

16 May 2015 - 09:46 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.