Kızının, 17 Yıl Sonra Annesi Tarafından Evlatlık Verildiğini Öğrendi

Karabük'te Figen Aydoğan Duman isimli kadın ilk eşinden olan ve kendisine öldü denilen kızının öz annesi tarafından başkasına evlatlık verildiğini

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan FigenAydoğanDumanisimlikadın, ilk eşinden olan ve kendisine öldü denilen kız çocuğunun, öz annesi tarafından bir başkasına evlatlık olarak verildiğini öğrenince başına gelmeyen kalmadı.

İlk eşinden ayrıldıktan sonra ikinci evliliğini yapan Figen Aydoğan Duman isimli kadın, 17 yıl önce dünyaya getirdiği kız çocuğunun kendisine öldüğünün söylendiğini ancak gerçeği yıllar sonra öğrenince diğer 3 çocuğunun da annesi tarafından mahkeme zoruyla elinden alındığını iddia etti.

"ABİMİN BENİ ÖLDÜRECEĞİNİ SÖYLEYEREK TEHDİT ETTİ"

İlk eşi ile 2001 yılında evlendiğini ve aynı yılın Eylül ayında Ankara'da bir kız çocuğu dünyaya getirdiğini belirten Duman, "Öz annem eşimi istemediğinden boşamak için çocuğu kaybetmek istedi. Buna itiraz edince bana çocuğu yurda verip evlatlık olarak geri alacağını, karşı çıkmam durumunda ise abimin beni öldüreceğini söyleyerek tehdit etti. Bende buna razı gelmek zorunda kaldım. Çocuğu alıp gidip geldikten sonra bana çocuğun öldüğünü söyledi. 'Öldüyse bana cesedini gösterin' dedim. 'Eğer araştırırsan sen de ölürsün' dedi. Ben daha sonra doğum belgemle savcılığa yazı yazdım ama bunu annem yakalayıp sobaya atıp yaktı. Ben daha sonra evden kaçarak eşimin yanına gittim. Daha sonra yeniden doğum yaptıktan sonra yanıma gelen abim bana çocuğumun ölmediğini senin ciğerini yakmak için böyle yaptıklarını söyledi. Bunun üzerine anneme arayıp sorduğumda 'O sarhoş, sarhoşun mektubu okunmaz, senin çocuğun öldü' dedi.

"ÖLDÜ DİYE BİLDİĞİM ÇOCUĞUM 17 YAŞINDA"

Üçüncü çocuğum doğduktan sonra eşimden boşanıp annemin yanına geldim. Yıllar sonra bana senin çocuğun ölmedi, yaşıyor. Sen bir şey söylersen bu çocuklarını da elinden alırım dedi. Ben daha sonra ikinci evlilik yaptım. Benden bir hafta diye çocuklarımı yanına aldı 2 yıldır bana geri vermiyor. Beni mahkemeye verdiler. Yerel mahkeme kararına itiraz ederek Yargıtay kararı bozdu ve bana verdi. Ama hala alamıyorum. Benim öldü diye bildiğim çocuğum bugün 17 yaşında. Diğer üç çocuğumda öz annem de bana vermiyor. Yargıtay kararına rağmen hala çocuklarımı geri alamıyorum. Benim yetkililerden istediğim tek şey adalet" diyerek yetkililerden yardım talep etti.

HABERLERCOM

23 Oca 2018 - 15:56 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.