Karpuz Yiyin, Ama Fazla Değil

Lif yönünden zengin olan karpuzun bağırsak faaliyetlerinin düzenlenmesinde rol oynadığını belirten Eryılmaz karpuz peynir diyetinin ise oldukça sağlıksız

Lif yönünden zengin olan karpuzun bağırsak faaliyetlerinin düzenlenmesinde rol oynadığını belirten Eryılmaz, karpuz peynir diyetinin ise, oldukça sağlıksız bir diyet şekli olduğunu ifade etti.

Serinletici özelliğiyle bilinen karpuz, havaların ısınmaya başlamasıyla sofralarda yerini aldı. Manisa Özel 8 Eylül Hastanesi Diyetisyeni Sevgi Gökçen Eryılmaz, karpuzun, içeriğinde A, B6 ve C vitamini bulundurması nedeniyle oldukça zengin bir meyve olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

KANSERE KARŞI KORUYUCU ÖZELLİK SAĞLIYOR

"Kalp hastalıkları ve astıma iyi geldiği son yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda içeriğinde bulunan likopen, kansere karşı koruyucu özellik sağlar. Lif yönünden zengin olan karpuz bağırsak faaliyetlerinin düzenlenmesi ve bağırsak kanseri önleyici rol oynadığı da biliniyor. Yaz aylarının sıcak havalarında kaybettiğiniz suyun telafisi için de iyi bir besindir. Karpuzun bilinen bu kadar yararlı özelliği olması sınırsız tüketileceği anlamına gelmez. Bütün meyveler yararlı olmasına rağmen tüketimi sınırlandırılmalıdır. İçeriğinde bulunan fruktoz şekeri de bir nevi şekerdir ve kan şekerinizi yükseltir. Aşırı karpuz tüketimi, midede şişkinlik, bulantı, gaz gibi sorunlar ortaya çıkarır. Glisemik indeksi yüksek bir besin olduğu için kısa bir sürede acıkmanıza ve daha fazla yemenize sebep olur."

KARPUZ-PEYNİR DİYETİ SAĞLIKSIZ

Diyet yaparken herhangi bir besinin yararlı bile olsa az tüketilmesi gerektiğini hatırlatan Eryılmaz, her yaz gündeme gelen karpuz- peynirin diyeti oldukça sağlıksız bir diyet şekli olduğunu söyledi. Eryılmaz, şöyle devam etti:

"Karpuz peyniri tüm gün yediğinizde, vücudunuza karbonhidrat, protein ve az miktarda yağ alırsınız. Fakat vitamin ve minerallerin birçoğundan vücudu mahrum bırakmış olursunuz. Unutmamalısınız ki zayıflamak için seçeceğiniz yöntem ömür boyu sürdürülebilir bir formda olmalı. Aksi takdirde verdiğiniz kiloları hızlı bir şekilde almanız kaçınılmaz olur. Kısacası karpuzun bir meyve olduğunu ve en doğru tüketiminin ara öğünlerde 1 porsiyon yarım ay şeklindeki 1 dilim meyve ölçüsünde tüketilmesi gerektiğini unutmamalısınız. Eğer istenirse, yanına 1-2 kibrit kutusu peynir eklenerek lezzetli ve sağlıklı bir ara öğün oluşturabilirsiniz."

#

08 Haz 2015 - 10:15 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.