Karabük'te sel felaketi

KARABÜK'te sağanak yağmur ile su seviyesi yükselen Bulak Deresi taştı. Derenin üzerinden geçen Kastamonu-Karabük yolu ile mahalledeki köprü çöktü.

Kentte gece boyunca etkili olan sağanak yağmur ile birlikte Bulak Deresi'nde su seviyesi yükseldi. Karabük ile Safranbolu arasındaki köprü projesi nedeniyle derede yapılan bent yırtıldı. Derede hızla akan ve taşkına yol açan su, Karabük-Kastamonu Karayolu'nun Bostanbükü Mahallesi mevkisinde çökmeye yol açtı. Duble yolun iki yönü de dereden akan suyun etkisiyle çöktü. Yol ulaşıma kapandı. Karabük-Kastamonu arasındaki ulaşım Karabük-Safranbolu Çevre Yolu'ndan sağlanıyor.
Çöken yolun alt tarafında iki mahalleyi birbirine bağlayan Bostanbükü Köprüsü de sel sularının etkisiyle çöktü. Bostanbükü Mahallesi'nde dere kenarındaki evler su altında kaldı. Mahallede küçük ve büyükbaş hayvanlar telef oldu. Mahallede sel sularının tehdit ettiği evler güvenlik amacıyla boşaltıldı. Evi su altında kalan Sadık Karakaş, "Birden su geldi. 'Dur' deme şansı yoktu. Evdekileri dışarıya çıkardım. Su çok büyük bir tempoda geldi. Hayvanlarım telef oldu" dedi.
Bölgedeki doğalgaz boru hattı da zarar gördü. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, itfaiye ve polis ekipleri bölgede önlem aldı, inceleme yaptı.

ÇÖKEN YOL HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ
Safranbolu Karayolları 13'üncü Şube Şefliği ekipleri, Bulak Deresi'nin taşması sonucu Karabük-Kastamonu yolunun çöken bölümünde çalışma başlattı. Yaklaşık 30 metrelik bölümü çöken ve 20 metrelik derinlik oluşan yoldaki çalışmaların uzun sürebileceği belirtilirken, yoldaki çökme insansız hava aracı drone ile havadan görüntülendi.

#

02 Şub 2016 - 23:47 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.