Kandil'den Kaçan Çocuğun Ailesinden Şok Talep

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde geçen yıl terör örgütü PKK'ya satıldığı ortaya çıkan 13 yaşındaki F.A. fırsatını bulup Kuzey

Şırnak'ınBeytüşşebapilçesinde geçen yıl terör örgütüPKK'ya satıldığı ortaya çıkan 13 yaşındaki F.A., fırsatını bulup Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne sığındı.Türkiye'ye verilen F.A.'nın herhangi bir eyleme katılmadığı anlaşılınca ailesine teslim edildi. AncakPKK, oğlunun örgütün 'imajına' zarar verdiği gerekçesiyle babasından 50 bin TL istedi. Baba, borç toplayarak parayı denkleştirmeye çalışıyor. Bingöllü bir gencin ailesinden de 50 bin TL 'silah' parası isteniyor.

Zaman'ınhaberine göre;PKK'nın dağ kadrosuna her gün yeni katılımlar gerçekleşiyor. Propaganda faaliyetlerini sürdürenPKK, iş ve yeni bir gelecek vaadiyle gençleri dağa teşvik ediyor. Resmi rakamlara göre son aylarda 2 bin 500'e yakın genç dağa çıktı. Ancak dağa çıkan bazı gençler, pişmanlık duyarak bulduğu ilk fırsatta kaçıp güvenlik güçlerine teslim oluyor. Örgütte kaldığı sürece 'kahraman, yiğit' olarak anılan gençler, zorlu dağ şartlarına alışamayıp kaçtığı zaman 'hain ve ajan' ilan ediliyor. Terör örgütü, çocuğu kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan aileleri de kırsala çağırarak tehdit ediyor, fatura kesiyor.

Bingöl'de lise öğrencisi Ö.A. iki ay önce örgütün dağ kadrosuna katıldı. İki hafta kaldıktan sonra kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Ö.A.'nın sorgu süreci devam ederken terör örgütü, gencin babasını Genç-Kulp kırsalındaki kampa çağırarak 50 bin TL istedi. Örgütün aileye çocuğunun silahıyla birlikte kaçtığını belirterek, "Bizim silahımızı devlete verdi. Bu silahın parası 50 bin TL'dir. Vermezseniz bu topraklarda barınamazsınız." diye tehdit etti.

Bu olayın bir benzeriŞırnak'ınBeytüşşebapilçesinde yaşandı. Geçen yıl örgüte satıldığı ortaya çıkan çocuklardan F.A., Kandil'deki kamplardan kaçarak bir hafta önceBarzani'nin Peşmerge güçlerine teslim oldu.Habur Sınır Kapısı'ndanTürkiye'ye teslim edilen F.A.,DiyarbakırBaşsavcı Vekilliği tarafından ifadesi alındıktan sonra ailesine teslim edildi. Bunun üzerine terör örgütü, gencin babasınıBeytüşşebap'ta bulunan Laleş Yaylası'na çağırarak oğlunun örgütün imajına zarar verdiğini, bu 'ihanet'inin bir bedeli olacağını söyledi. Babadan 50 bin TL istendi. Terör örgütü, babanın arabasına da el koyarak parayı getirmemesi halinde otomobili ateşe verecekleri ve oğlunu alıp götürecekleri tehdidinde bulundu.BeytüşşebapSanayi Sitesi'nde tamirci olarak çalışan baba parayı toplamaya çalışıyor. Babanın oğluna zarar verilmemesi için akrabalarından borç para topladığı öğrenildi. F.A.'nın geçen yıl terör örgütüne 2 bin dolar karşılığında verildiği ortaya çıkmıştı. Baba ise oğlunu kurtarmak için defalarca Kandil'e gittiğini ancak örgütün çocuğunu kendisiyle görüştürmediğini anlattı.

13 yaşındaki çocuk Kandil'den kaçtı

Şırnak'ınSilopiilçesinde terör örgütüPKK'dan kaçan 13 yaşındaki çocuk, güvenlik güçlerine teslim oldu. Alınan bilgilere görePKK'nın Kandil kampından kaçan bir çocukHabur Sınır Kapısı'na geldi. Güvenlik güçleri tarafından ifadesi alınan çocuk, savcılığa çıkartıldı. 11 Temmuz'da da 8 terörist teslim olmuştu. Irak Kürdistan Demokrat Partisi yetkilileri tarafındanÇalışkanHudut Taburu Komutanlığı'na getirilen teröristlerden 4'ünün çocuk olduğu açıklanmıştı.

#

22 Tem 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.