Kanadı kırık kartal tedavi için Urfa'da

ŞIRNAK (AA) - Uludere'de jandarmanın uygulama noktasında bulunan kanadı kırık kartal koruma altına alındı. İlçenin İnceler mevkisindeki uygulama

ŞIRNAK (AA) - Uludere'de jandarmanın uygulama noktasında bulunan kanadı kırıkkartal, koruma altına alındı.

İlçenin İnceler mevkisindeki uygulama noktasında yaralı halde kartal gören askerler, durumuŞırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bildirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü veterinerlerince kontrolü yapılan kartal, tedavi içinŞanlıurfa'dakiDoğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlıYaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine gönderilecek.

Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Orhan Kalay, yaptığı açıklamada, kartalın kanadında kırık olduğunu, av tüfeğiyle vurulduğunu değerlendirdiklerini söyledi.

Kartalda 9-10 saçma izine rastlandığının ifade edildiğini belirten Kalay, tedavisi tamamlandıktan sonra kartalı doğaya salmayı düşündüklerini belirtti.

#

16 May 2015 - 07:05 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.