Kabe’nin çevresi değişiyor

Kabe'de son yıllarda özellikle umreye gidenlerin sayısının artmasıyla bugünlerde Ramazan ve hac mevsimindekine benzer bir yoğunluk yaşanıyor. Genişletme

Kabe’de, son yıllarda özellikle umreye gidenlerin sayısının artmasıyla, bugünlerde Ramazan ve hac mevsimindekine benzer bir yoğunluk yaşanıyor.

Genişletme çalışmaları için kurulan yaklaşık 50 büyük vincin görüntüsü, Kabe’yi dini bir alandan çok inşaat alanına dönüştürmüş durumda bulunuyor.

Öncelikle tavaf alanının kuzey bölgesinde bulunan revaklar yerlerinden sökülerek, özel paketlerle numaralandırılarak kaldırılıyor. Bu kaldırma işlemi nedeniyle Kabe’nin zemin katında bulunan tavaf alanı daralmış görünüyor.Özellikle tavaf sırasında Rükn-i Yemani ile Hacerü’l-Esved’in bulunduğu tavafa başlama bölümünde, inşa çalışmaları sürdüğü için yoğunluk yaşanıyor. Yıkım çalışmaları sırasında ortaya çıkan tozların ziyaretçileri etkilememesi için de her türlü tedbirin alındığı gözleniyor.

Mekke’deki dönüşüm 2020’de bitecek

Kabe’nin dört aşamalı genişletme projesi için yaklaşık 80 milyar dolarlık yatırım yapılacağı ifade ediliyor. Projeye göre, Kabe’nin etrafına iki minareli yeni bir kapı eklenecek. Böylece Kabe’nin toplam minare sayısının 11’e ulaşacağı iddia ediliyor.

Suudi Arabistan kaynakları, Kabe’de şu anda 770 bin kişi tavaf ve ibadet ederken, yeni projenin 2020 yılında tamamlanmasının ardından, bu sayının 1 milyon 200 bin kişiye çıkacağını ifade ediyor.

#

02 Mar 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.