IŞİD, Valilik Binasını Havaya Uçurdu

Barzani'nin medya kuruluşu Rudaw IŞİD'in bugün Musul'daki yeni valilik binasını havaya uçurduğunu bildirdi.

Rûdaw'a konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Basın Sorumlusu Said Memuzini,

IŞİD

'in bugün Musul'da Feyseliye Mahallesi'ndeki yeni valilik binası ile Dıwase Caddesi'ndeki eski valilik binasının bir kısmını patlattığını söyledi.
IŞİD HAVAYA UÇURDU
Barzani'nin medya kuruluşu Rudaw, IŞİD'in bugün Musul'daki yeni valilik binasını havaya uçurduğunu bildirdi.
BOMBALI TUZAKLAR
Memuzini, "IŞİD üyeleri, kente girmesi durumunda peşmergelerle Irak askerlerine saldırı düzenlemek için caddelere bombalı tuzaklar yerleştiriyor" dedi.
Öte yandan Geyara ve Hemdaniye bölgelerinde öldürülen Musul'un "Güney Valisi" olarak bilinen Ahmed Hattab ile örgütün üst düzey askeri sorumlularından Davud Fahd'ın cesetlerinin Musul'a ulaştırıldığı öğrenildi.
MUSUL HALKI EVLERİNDEN ÇIKMIYOR
3 gün önce başlayan operasyonla birlikte Musul'da halkın çoğunluğu evlerinden çıkmıyor. Memuzini, "Çarşı boş, dükkanlar kapalı. IŞİD'liler, esnafı dükkanlarını açması, aksi takdirde dükkanlarına el konulacağı konusunda uyardı" diye belirtti.
Operasyonun başlamasından önce IŞİD'lilerin ailelerini Suriye'nin Rakka kentine gönderdiğini belirten Memuzini, yabancı uyruklu IŞİD'lilerin önemli bir kısmının gizlice kaçtığını ifade etti.
PLANIN İLK BÖLÜMÜ TAMAMLANDI
Musul'u kurtarma operasyonu 3 gün önce Hazır Cephesi'nden başlatıldı. Operasyonun ilk aşamasında Peşmerge Güçleri 9 köyde kontrolü sağlayarak planın ilk bölümünü tamamladı.
Irak Ordusu da şimdiye kadar 21 köyde kontrolü sağladı. Hemdaniye ve Nemrud kasabalarında ise sert çatışmalar yaşanıyor.
Haberler.com

19 Eki 2016 - 18:12 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.