İran'ın İthamlarını Kabul Etmek de Anlamak da Mümkün Değil

Dışişleri Bakanlığı İran'ın Türkiye'yi suçlayan ifadelerine tepki göstererek 'Ülkesine mülteci olarak sığınanları bile savaşa

Dışişleri BakanlığıSözcüsüHüseyin Müftüoğlu,İranDışişleri BakanlığıSözcüsüBehramKasımi'ninTürkiye'ye yönelik ithamlarına sert cevap verdi.

"MÜLTECİLERİ BİLE SAVAŞA SÜRDÜLER"

İraniçin "Bölgedeki krizler nedeniyle ülkesine mülteci olarak sığınan insanları dahi savaş alanına sürmekten çekinmeyen bir ülkenin bölgedeki gerginliğin ve istikrarsızlığın sorumlusu olarak başkalarını itham etmesini kabul etmek de anlamak da mümkün değildir." ifadesini kullanan Müftüoğlu,İran'ın bu tutumuna rağmenTürkiye'yi suçlamasını eleştirdi.

"AÇIKLAMALARI

BM

İLE ÇELİŞİYOR"

Müftüoğlu,İranDışişleri BakanlığıSözcüsüBehramKasımi'nin, ülkesinin bölge politikalarının takdir edildiği ve adil bulunduğu yönündeki ifadeleri içi ise "Birleşmiş Milletlerveİslam İşbirliği Teşkilatıgibi uluslararası platformlarda bu ülke hakkında yoğun olarak dile getirilen endişe ve şikayetler karşısında büyük bir çelişki oluşturmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

"SUÇLAMAK YERİNE KENDİNİ GÖZDEN GEÇİR"

Müftüoğlu, "İran'ın kendisine yönelik eleştirileri dile getiren ülkeleri itham etmek yerine, yapıcı adımlar atması ve bölgesel politikalarını gözden geçirmesi beklenir" açıklamasını yaptı.

NE OLMUŞTU?

İranDışişleri BakanlığıSözcüsüBehramKasımi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nunMünihKonferansı'ndaİranhakkında yaptığı eleştirilere cevap verirken Çavuşoğlu için 'yapıcılıktanuzak' tanımını kullanmış,Türkiye'yi de akıl almaz iftiralarla suçlayarak "İşgüzar, yasadışı ve gayrimeşru yollara başvurarak terörist gruplara destek verip kan dökülmesine, bölgede istikrarsızlığın ve tansiyonların artmasına neden olanlar, yaptıklarının sorumluluğundan suçlama oyunlarıyla kurtulamazlar" şeklinde konuşmuştu.

20 Şub 2017 - 22:04 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.