İncirlik'ten jetler havalandı

ABD'nin Avrupa'da konuşlu 24 uçağının beklendiği İncirlik Üssü'nde saat 19.50 sıralarında 3 jetin havalandığı görüldü. Jetlerin

SURİYE ve Irak'taki 'deki IŞİD hedeflerinin vurulması için Koalisyon uçaklarına açılan Adana'daki İncirlik Üssü'nden havalanan Türk savaş uçakları, sınır denetiminin ardından tekrar İncirlik'e iniş yapıyor.

Üsse ilk etapta konuşlandırılmasına karar verilen ABD'nin 480'inci Filo'suna bağlı 6 F-16, 2 de askeri uçak, 300'e yakın personelle birlikte geçen hafta geldi. Filonun Avrupa'da konuşlu 24 uçağının daha gelmesi bekleniyor.

Operasyonlar, İncirlik Üs Komutanlığı, Genelkurmay Harekat Başkanlığı ve ABD'nin Ankara'da bulunan Savunma İşbirliği Ofisi koordinasyonunda gerçekleşiyor. Sadece Suriye değil, gerek görüldüğünde Irak'taki IŞİD hedeflerinin de vurulacağı daha önce açıklanmıştı.

1 PREDATOR VE 1 KARGO UÇAĞI İNDİ

Pentagon'un İncirlik Üssü'nden kalkan savaş uçaklarının Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurduğunu açıklamasının ardından, gece bir Predator ve bir kargo uçağının İncirlik Üssü'ne indi. Predator saat 00.10'da, kargo uçağı ise saat 01.30 sıralarında İncirlik'e iniş yaptı. Uçakların nereden geldiği konusunda ise açıklama yapılmadı.

13 Ağu 2015 - 08:21 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.