IKEA’da at eti satılmış

İsveçli dünya mobilya devi IKEA'nın sattığı köftelerde at eti satıldığı ortaya çıktı.     IKEA'nın Çek Cumhuriyeti'ndeki şubesinin

İsveçli dünya mobilya devi IKEA’nın sattığı köftelerde at eti satıldığı ortaya çıktı.

IKEA’nın Çek Cumhuriyeti’ndeki şubesinin sözcülüğünden yapılanaçıklamada, at eti bulunan köftelerin Çek Cumhuriyeti dışında İngiltere,Portekiz, Hollanda ve Belçika’da da satışa çıkarıldığı belirtildi.Ancak son gelişmenin ardından tüm ülkelerdeki köftelerin geri çekildiğisöylendi.

Söz konusun ürünlerin etiketleri üzerinde domuz veyadana eti yazdığı aktarıldı. IKEA’nın İsveç birimi Facebook sayfasındanyaptığı açıklamada müşteriler üzerindeki potansiyel endişeler nedeniyleİsveç’te köfte satmayacaklarını belirtti.

Aynı şekilde İtalya bitiminde yapılan açıklamada da bu ülkedeki mağazalarda köfte satışınındurdurulduğunu, ürünlerde DNA testi yapmaya devam edeceklerini ve ateti olup olmadığını kontrol edecekleri aktarıldı.

TÜRKİYE İLE İLGİSİ YOK DİYORLAR AMA..

IKEA Türkiye’denyapılan açıklamada ise şöyle denildi: "IKEA Türkiye mağazalarında yeralan restoranlarda satışa sunulan köfte ve sosis ürünlerinin tamamı,hizmet vermeye başladığımız günden bu yana Türk Gıda Kodeksi’ne uygunşekilde yüzde 100 dana eti olmakta olup, yerli tedarikçilerden teminedilmektedir. IKEA Türkiye, halihazırda hijyenik ve sağlıklı üretimyapısıyla bilinen ’Pınar Et’ ile çalışmaktadır. Yurtdışında yayınlananhaberlerin de IKEA Türkiye ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır."

ensonhaber.com

#

25 Şub 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.