İbrahim Erkal Öldü Mü Eşi Filiz Akgün'ün En Zor Kararı

İbrahim Erkal'ın beyin ölümü 9 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşti. Ancak kalbi atıyor ve hayati fonksiyonları makinaya bağlı çalışıyor. Eşi

İbrahim Erkal 9 Mayıs 2017 tarihinde tıbben öldü. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi İbrahim Erkal'ın beyin ölümünün gerçekleştiğini duyurdu. Bu açıklamadan sonra gözler İbrahim Erkal'ın eşiFiliz Erkal'a döndü. Çünkü İbrahim Erkal 'tibben' ölmüş olsa da hala kalbi çalışıyor.
Ümraniye Eğitim ve Araştırma'nın başhekimi Doç. Dr. Necdet Sağlam "İlgili hekimlerimiz tarafından yapılan değerlendirmede tıbbi beyin ölmünün gerçekleştiği tespit edildi. Kalp ve diğer organların yaşamsal fonksiyonları devam etmektedir. Yoğun bakım ünitemizde destek tedavisi sürdürülmektedir" demişti.
Başhekimin açıklamasına göre İbrahim Erkal'ın kalp ve diğer organları çalışır durumda. İbrahim Erkal'ın yaşam destek ünitesinin fişinin çekilmesine eşi Filiz Akgün karar verecek. Beyin ölümü durumunda ailenin bu karara varması bekleniyor. Aile bu süreçte isterse İbrahim Erkal'ın organlarını bağışlayabilir de...
Resmi sitesindekiİbrahim Erkal öldü açıklaması geri çekildi eşi ne yapacak? İbrahim Erkal'ın sosyal medya hesabından 9 Mayıs'ta yayınlanan 'Değerli sanatçımız İbrahim Erkal tüm çabalara rağmen hakkın rahmetine kavuşmuştur" açıklaması geri çekilmiş durumda. Onun yerine sitede hastanenin yaptığı 'beyin ölümü gerçekleşti' açıklaması yer alıyor. Bu da Filiz Akgün'ün henüz karar vermediği ve İbrahim Erkal'ın aletlere bağlı olarak yaşadığını gösteriyor.

Filiz Akgün 12 Nisan'da eşi İbrahim Erkal beyin kanaması geçirdiğinde henüz yeni doğum yapmıştı. Kızını kucağına alan Filiz Akgün nohusalık sürecinde kocasının beyin kanaması geçirmesi ile zor günler yaşadı.
İbrahim Erkal'ın facebook hesabından bu sabah da aşağıdaki tek cümlelik mesaj geldi;

Hastanede İbrahim Erkal yakınları için çadır : Beyin ölümünün gerçekleştiği doktorları tarafından açıklanan İbrahim Erkal için hastane bahçesine çadır kuruldu. Aile yakınları ve çoğu Erzurumlular'dan oluşan hayranları gün boyu sessiz bir şekilde bekledi. İbrahim Erkal'ın yakınları herhangi bir açıklama yapmazken, hastaneden de son durumla ilgili yeni bir açıklama gelmedi.
Beyin ölümü nedir, İbrahim Erkal için şimdi ne yapılacak? : Beyin ölümü; tüm beyin, beyincik ve hayati merkezlerin yer aldığı beyin sapı denilen özel beyin bölgesinin fonksiyonlarının geri dönülmez şekilde kaybolduğu ve mutlak ölümle sonuçlanan bir süreçtir. Beyin ölümü tablosundaki hastanın sadece kalbi atmaktadır. Diğer yaşamsal fonksiyonları ise tıbbi destek ve solunum cihazıyla sağlanmaktadır.

Beyin ölümü gerçekleşen kişi yeniden yaşama döner mi? : Beyin ölümü gerçekleşmiş olan hastalar yaşamlarını ancak solunum makinesi desteğiyle sürdürebilirler. Bu hastaların saatler ya da günler içinde kalbi de durur ve yaşama veda ederler. Beyin ölümü gerçekleşmiş hastaların hayata dönme şansları yoktur. Beyin ölümü tam anlamı ile tıbbi ölümdür ve bu kişinin yeniden yaşama dönmesi mümkün değildir.
Beyin ölümü sonrası organ bağışı: Beyin ölümü gerçekleşen kişi organ bağışına uygun konumdadır. Doktarlar beyin ölümü gerçekleşince durumu 2000 yılında kurulan ‘’Ulusal Koordinasyon Sistemi’’ ne bildirilir. Kişi eğer sağlığında organlarını bağışlamış ve aile organ bağışını onaylıyor ise Sağlık Bakanlığı tarafından organların hangi hastanelerde bekleyen hastalara nakledileceğine karar verilir. İlgili ekipler tarafından organlar nakledilmek üzere kişiden alınır. Filiz Akgün eşi İbrahim Erkal ile ilgili organ bağışıyla ilgili de karar verecek.

11 May 2017 - 08:32 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.