Hükümetten bir müjde de gurbetçilere

Başbakan Ahmet Davutoğlu Avrupalı Türk Demokratlar Birliği tarafından Almanya Tempodrom Kongre Merkezi'ndeki ‘Berlin Buluşması' etkinliğine

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği tarafından Almanya Tempodrom Kongre Merkezi'ndeki ‘Berlin Buluşması’ etkinliğine katıldı.

“DÜNYADAKİ DOĞUM YAPAN HER TÜRK ANNEYE ALTIN VERİLECEK”

Başbakan olarak Berlin'e ilk ziyaretinde hediye ile geldiğini anlatan Davutoğlu şunları söyledi, "Türkiye'de aileye destek programı ilan ettik. Özellikle anneler, çalışan annelere bir takım müjdeler verdik. Tabi Türkiye'nin Sosyal güvenlik Kurumu sistemine bağlı olarak çalışanlara yaptığımız bu ikramı, sizden esirgeyemezdik. 2 hediye ile geldik. Bir, bundan sonra sadece Türkiye'de değil yurt dışında nerede olursa olsun, doğum yapan her anneye ilk altın devletten olacak. Annelerimizi bu anlamda desteklemek için ilk çocuğa, 300 TL ya da yarım altın, 2. çocuğa 400 TL, 3. çocuğa ise 600 TL yani tam bir altın, hediye devletimizden dünyanın her yerindeki vatandaşlarımıza. Doğuma ibraz edilen, başkonsolosluğumuzda doğum tescil edildiğinde inşallah bu hediyeyi de anneler alacak, babalar da teşekkür edecek, hem anneye hem de Türkiye Cumhuriyeti'ne. Yine bir çok gurbetçimiz için vaktinde sıkıntı olan ve evlatlarını evlendirmek istediğinde bir şekilde sıkıntıya karşılaşan bir durumdan onları kurtarmak için inşallah 18 yaşına kadar kendi çocuklarının çeyiz hesabı olarak, o çocukların evliliğine yardım ve hazırlık anlamında tasarruf yapıldığı zaman, bu tasarruf ne kadarsa onun yüzde 15'ini de devlet çeyiz hesabı olarak vatandaşlarımıza verecek. İşte artık kendi vatandaşlarının yeni doğan bebeğine bile altın takabilen güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti var"

#

13 Oca 2015 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.