Halk Otobüsünde Askerlere Saldıranlar İçin Karar Çıktı

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çarşı izninden dönen 5 askeri belediye otobüsünde darp eden 10 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 9

İzmit’te çarşı iznine çıkan 5 askere otobüste saldırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan A.G., O.Z., M.U., Z.G., U.G., M.G., A.K., E.G., M.K., K.B., H.U. ve M.K., Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi.

Şüphelilerin yakınları ve jandarma arasında yaşanan arbede de bir jandarma subayı omzuna aldığı darbe nedeniyle yaralandı. Bir polis yaşanan arbede sırasında biber gazı sıktı. İHA'nın haberine göre Arbede sırasında gözaltındakilerin yakınlarına müdahale eden İzmit

İlçe Jandarma Komutanının kolunun çıktığı öğrenildi. Olay yerine gelen ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesine kaldırılan komutana doktorlar tarafından 10 gün iş göremez raporu verildi. Olayla ilgili olarak T.G. (23) ve M.A.B. de gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Zanlılar adliyeye doğru götürülürken yakınları, "Adamsınız" diye bağırarak, alkışladı. Olay yerine gelen 112 Acil ekibi, arbedede hafif yaralanan subayı tedavisi için Kocaeli Devlet Hastanesi’ne götürdü.

7 KİŞİ TUTUKLANDI

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çarşı izninden dönen 5 askeri belediye otobüsünde darp eden 10 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 9 kişiden 7 kişi tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Olay geçen pazar günü, İzmit- Kandıra arasında sefer yapanÿyolcu otobüsunde meydana geldi. Çarşı izinlerini İzmit’te geçiren askerler, Kandıra’daki birliklerine dönmek için İzmit Halkevi mevkiindeki durakta otobüs beklemeye başladı. Askerler, bu sırada bir gençle bilinmeyen bir nedenle tartıştı. Askerlerle, tartıştıkları genç, gelen Kandıra otobüsüne bindi, tartışma burada da sürdü. Genç, cep telefonuyla akrabalarını ve arkadaşlarını arayarak kendisine 5 kişinin dövdüğünü söyledi yardım istedi. Gencin yakınları toplanıp güzergah üzerindeki Çubuklu Osmaniye Mahallesi durağında otobüsün önünü kesip içine girdi. Yolcuların şaşkın bakışları arasında otobüse dalan grup askerleri tekme tokat dövmeye başladı.

İzinden dönen askerlere otobüste saldırı!

ASKERİN ÖNÜNE SİPER OLDU

Otobüste bulunan bir kadın askerleri dövenlere engel olmaya çalıştı. Kadın, askerin önüne siper olsa da kadını iterek askerleri dövmeye devam etti. Bir kişi hırsla koltuğun üzerine çıkarak askere tekmeler attı. Meydana gelen

olayın ardından askerler olay yerine çağrılan ambulanslarla Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne ardından da Seka Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

Yaşanan anlar otobüsteki güvenlik kamerasına da yansıdı. Jandarma, yaptığı soruşturmanın ardından olaya karıştığını belirlediği 10 kişiyi gözaltına aldı.

22 Tem 2017 - 09:22 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.