Hain Sanılan 15 Temmuz Şehidi, Toprağına Kavuştu

15 Temmuz darbe girişiminde sivil kıyafet ile Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit düşen Astsubay Ziya İlhan Dağdaş darbeci zannedilmişti bugün

15 Temmuz darbe girişiminde sivil kıyafet ileGenelkurmay Başkanlığıönünde darbecilere karşı koyarken şehit düşen Bando Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş, 'şehit olup olmadığı' tartışmalarının ardından düzenlenen askeri törenle 6 ay sonra şehitlik mezarlığına defnedildi.

ŞEHİTLER MEZARLIĞINA DEFNEDİLDİ

15 Temmuz gecesi Fetullahçı terör örgütüne karşı koymak ve Genelkurmay BaşkanıHulusi Akar'ın rehin alınmasına tepki göstermek içinGenelkurmay Başkanlığıönüne sivil kıyafet ile gelen Bando Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş açılan ateş sonrası yaşamını yitirmişti. Bando Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş'ın darbeci askerlerden birisi olabileceği şüphesi ile 'şehit mi, değil mi' tartışmaları yaşanmıştı. Şehit annesi Bilsen Dağdaş'ın oğlunun şehit olduğunu ispatlamak için başlattığı hukuk mücadelesi sonrası,AnkaraCumhuriyet Başsavcılığının yaptığı soruşturmanın ardından 8 Aralık'ta Dağdaş'ın şehit olduğu açıklandı. Temmuz ayındaMuğlaŞehir mezarlığında toprağa verilen Şehit Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş'ın naaşı şehitler mezarlığına nakledildi.


ASKERİ TÖREN DÜZENLENDİ

Şehit Bando Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş içinMuğla'nınMenteşeilçesiKurşunluCamii'nde Cuma namazı sonrası askeri tören düzenlendi. Törene ValiAmir Çiçek,AK PartiMilletvekiliNihat Öztürk, CHP MilletvekilleriNurettin DemirveAkın Üstündağ,MuğlaBüyükşehir Belediye BaşkanıOsman Gürün, İl Garnizon veJandarmaKomutanı Albay Yavuz Özfidan, Aksaz Deniz Üs Komutan Vekili Deniz Albay Ertan Engerek, anne Bilsen Dağdaş, kız kardeşi Rüçhan Dağdaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"OĞLUMLA ONUR VE GURUR DUYUYORUM"

Şehit annesi Bilsen Dağdaş, tören alanına gelirken ağıtlar yaktı. Şehit oğlunun fotoğrafına sarılarak ağlayan gözü yaşlı anne, oğlu ile gurur ve onur duyduğunu söyledi. Şehit annesi Dağdaş taziyeleri kabul ederken, sağlık ekipleri yanında hazır bulundu.

Şehit annesi Bilsen Dağdaş, şehit oğlu ile onur ve gurur duyduğunu belirterek, "Bu mertebeyi çoktan hak etmişti benim yavrum. Yavrum bu mertebeyi aydınlattı, ortaya çıkardı çok memnunum, çok mutluyum. Kahramanlar gibi gitti savaştı çocuğum orada kahramanlar gibi. Hainler yalnız bir kurşuna hedef etti yavrumu. Vatan için millet için ben de hazırım, öbür çocuklarım da hazır. Yalnız bu hainlerin asılmasını istiyorum artık. Benim çocuğumu kim vurduysa, öbür şehitlerimizi kim vurduysa bunları assınlar artık. Bu hainlere fırsat vermesinler. Sayın Cumhurbaşkanımıza duyuruyorum buradan. Ben bir anneyim. Lütfen sesimi duysunlar. Ben 6 aydır ağlayıp duruyorum. Rica ediyorum lütfen, rica ediyorum bunları assınlar. Başka bir şey istemiyorum ben kimseden. Dayanamıyorum artık. Benim çocuğumun bir sürü hayalleri vardı. Hayalleri gitti, hayalleri yıkıldı benim çocuğumun. Ama şükürler olsun ki memleketi için, ülkesi için şehit düştü. Vatanı için, komutanını kurtarmak için Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine benim çocuğum sokağa sivil olarak gitti ve cengaver gibi orada şehit düşmüş. Şükürler olsun böyle bir çocuğum ile gurur duyuyorum. Her zaman da gurur duyacağım şehit çocuğum ile. Vatanıma, milletime, kurban olduğum rabbime inşallah dirlik düzenlik verir. Gerçekten bıktık artık. Gencecik evlatlarımız gidiyor yazık. Assınlar böyle hainleri assınlar" dedi.

Şehit Bando Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş için düzenlenen askeri törende cenaze namazınıMuğlaMüftüsü AbdurrahmanKoçakkıldırdı. Cenaze namazı sonrası askerlerin omzunda taşınan naaş, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı askeri bando eşliğinde bir süre omuzlarda taşındıktan sonra araca nakledildi. Şehit Bando Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş'ın naaşı şehitlik mezarlığında toprağa verildi.

03 Şub 2017 - 18:12 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.