Gurbetçi seçmene seçim günü ulaşım kolaylığı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş 7 Haziran seçimlerine gurbetçilerin katılımına ilişkin

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 7 Haziran seçimlerine gurbetçilerinkatılımına ilişkin, "Büyükelçiliklerimiz, konsolosluklarımız önünden, kısmen uzakta olan vatandaşların, minibüslerle, otobüslerle taşınması sistemi üzerine çalışıyoruz. Ayrıca çeşitli yerlerde toplantılar yapacağız. Hangi görüşten olursa olsun, hangi partiyi destekliyor olursa olsun sivil toplum kuruluşlarımızı bir araya getireceğiz" dedi.

Kurtulmuş, AA Editör Masası'nda, "7 Haziran seçimlerinde yurtdışındaki seçmenlerin sıkıntı yaşamaması için ne tür önlemler alındı" sorusu üzerine, sorumlu olduğu kurumlar arasında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınında bulunduğunu anımsattı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bazı eksiklikler dolayısıyla yurtdışındaki katılımınoldukça düşük kaldığını hatırlatanKurtulmuş, genel seçimler için çok hummalı bir çalışma sürdürdüklerini ifade etti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Dışişleri Bakanlığı ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının ortak çalıştığını dile getiren Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Hem sandıkların tespit edilmesi, geçen sefer olduğu gibi sandıkların çok uzak yerlerde değilhalkın daha yoğun yaşadığı yerlerde çok sayıda olması, randevu sisteminin kaldırılması gibi birtakım meselelerde YSK kendi kısmını halletmeye çalıştı. Ayrıca el ilanları, broşürlerle insanları oy vermeye yönlendiriyorlar. Dışişleri Bakanlığımız, oradaki konsolosluklarımız, dış temsilciliklerimiz, büyükelçiliklerimiz üzerinden her temsilcimiz, çevresindeki, kendisine bağlı bölgelerdeki yurttaşlarımızı seçime yönlendirme konusunda çalışıyor."

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında geçen hafta da bir koordinasyon toplantısı yaptıklarını anlatan Kurtulmuş, yerel gazetelere ilan verileceğini,televizyon spotu, afiş ve broşürler hazırlanacağını söyledi. Bununyanı sıra bir çalışma daha yapacaklarını bildiren Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Büyükelçiliklerimiz, konsolosluklarımız önünden, kısmen uzakta olan vatandaşların, minibüslerle, otobüslerle taşınması sistemi üzerine çalışıyoruz. Ayrıca çeşitli yerlerde toplantılar yapacağız. Hangi görüşten olursa olsun, hangi partiyi destekliyor olursa olsun sivil toplum kuruluşlarımızı bir araya getireceğiz. Cuma günü Hollanda'daLahey ve Amsterdam, arkasından Almanya'da Köln, Mannheim ve Dortmund'da çalışmalarımı sürdüreceğim. Oradaki vatandaşlarımızla buluşmalarımızı yapacağız. Bu anlamda katılımı artırma çalışmaları yoğun sürdürülüyor."

"NedenAK Parti'ye oy vermeleri gerektiğini anlatacağız"

Kurtulmuş, "partisinin yurtdışındaki seçim kampanyasına" ilişkin soruyu yanıtlarken de çok düzenli bir Seçim Koordinasyon Merkezi kurduklarını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar vemilletvekillerinin yurtdışındaki programının başarılı bir şekilde organize edildiğini anlatan Kurtulmuş, her yerde, her bölgede vatandaşlara ulaşarak "NedenAK Parti'ye oy vermeleri gerektiğini, neden Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarının önemli olduğunu" anlatmaya gayret edeceklerini bildirdi.

"Fay hatları oluşturulmak isteniyor"

Kurtulmuş, "DAEŞ ve İslamofobi'nin birbirini beslediğini gündeme getiriyorsunuz. İslam algısı açısından bunlardan hangisini daha tehlikeli görüyorsunuz?Bu sorun nasıl çözülebilir" sorusu üzerine, büyük resmi görmeden, bölge siyaseti hakkında konuşmanın doğru olmadığını belirtti.

"Coğrafyayı ortaklaştırmayı bilmek"

Osmanlı barış düzeninin en temel başarısının, "coğrafyayı ortaklaştırmayı bilmesi" olduğuna işaret eden Kurtulmuş, bunu bilmeyen insanların, grupların, geleceklerini ortaklaştıramayacaklarını kaydetti.

Coğrafyanın ortaklaştırılması fikri üzerinde durulması gerektiğini belirten Kurtulmuş, Osmanlı'nın, herkesin kendisini bütünün parçası gibi hissetmesini sağladığını anlattı.

"DAEŞ, olağanüstü başarılı bir PR çalışmasıyla dünyada parlatıldı"

Türkiye'nin daha fazla bütünleşmenin, entegrasyonun adresi haline gelmesi gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, bunu "tarihi bir sorumluluk" olarak nitelendirdi.

"Bu tehlikeli oyun, bir müddet daha sürdürülecek gibi görülüyor"

Hz. Ali'nin "İnsanlar iki sınıftır, ya yaratılışta eşittir ya dinde kardeşindir" sözlerini hatırlatan Kurtulmuş, "Bu anlayış içerisinde hareket eden, asırlardır barışı getirmiş bir anlayış var. Bir de kendi düşüncesinden başka herkesi düşman gören bir anlayış var. Dolayısıyla bu tehlikeli bir oyun. Bir müddet daha sürdürülecek gibi görülüyor" diye konuştu.

#

18 Nis 2015 - 09:05 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.