Göbek Zannetti Karnından Bakın Ne Çıktı

Geçtiğimiz yıl Dr. Erik Hanson Viana bütün olarak alınan en büyük kist olduğu düşünülen bu kisti almak için büyük bir operasyon yaptı.

Operasyonun üzerinden 6 ay geçti ve hasta artık normal bir hayat yaşıyor. Dr. Hanson kistin hayatı boyunca yaptığı operasyonlardaki en büyüğü olduğunu belirtti. Hastanın karın bölgesini kaplayan kistin çevresi 157 cm, çapı ise yarım metre boyundaydı.



2 Tarihteki en büyük kiste 1902 yılında rastlandı ve ağırlığı 137 kg geliyordu. Sadece akıtmak birkaç gün almış.



3 Hasta fazla kilolu olduğu için diyete başlayınca yüzü, kolları ve bacaklarının inceldiğini ancak karnının büyüdüğünü fark etmiş.


Onunla tanıştığımda, nefesi kesilmeden iki adım yürüyebiliyordu çünkü kist akciğerlerine baskı yapıyordu." dedi doktor.


4Büyüyen kist bağırsaklarına baskı yapınca yemek yiyememeye başlamış. Yemek mideden aşağı inemiyormuş bile.

Operasyon yapılmasaydı hasta büyük ihtimalle yürüme yetisini kaybedecekti ve yemek yiyemeyip besinsiz kalacaktı. Ne kadar yaşardı bilinmez ancak yaşadığı hayat olmazdı.



5 Kist aynı zamanda ciddi kalp problemlerine yol açabilirdi. Büyüklüğünden ötürü kisti akıtmadan bütün olarak almak zorunda kaldı doktorlar.

6Meksikalı hasta büyük bir yara izi kalacağını önceden bilerek kistin bütün olarak alınmasını istedi.



Ameliyattan 6 ay sonra yarası tamamen iyileşen kadın rahatlıkla dik durabiliyormuş. Şu an karnındaki yara izi durmasına rağmen karın duvarı olması gereken noktaya döndü ve kırışıklıklar neredeyse kayboldu.

23 Mar 2017 - 09:47 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.