Gaziantep'te canlı bomba saldırısı 22 ölü 94 yaralı

Gaziantep'in merkez Şahinbey İlçesi'nde sokakta yapılan kına gecesinde kalabalığın arasına karışan canlı bomba terörist üzerindeki patlayıcıyı

Gaziantep'te canlı bomba saldırısı 22 ölü 94 yaralı
Video için play'e tıklayın

Olay, saat 22.40 sıralarında merkez Şahinbey İlçesi'ne bağlı Akdere Mahallesi'nde meydana geldi. Terör nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kentlerden göç eden vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahallede, Siirt'in Pervari İlçesi'nden göç eden iki ailenin gençlerinin, sokakta yapılan kına gecesinde, canlı bomba terörist, davetli gibi kalabalığın arasına karıştı. Terörist, üzerindeki bombayı infilak ettirdi. Tam bir dehşetin yaşandığı patlamada, 22 kişi yaşamını yitirdi, 94 kişi de yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi.

İKİNCİ BİR PATLAMAYA KARŞIN BÖLGEDE ÖNLEM ALINDI

İkinci bir patlama olma ihtimaline karşın polis ekipleri, şerit çekerek olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Yaralılar, ambulanslarla Doktor Ersin Arslan, Şehitkamil ve 25 Aralık Devlet hastaneleri ile bölgede bulunan özel hastanelere kaldırıldı. Cesetler ise hastanelerin morglarına götürüldü. Güvenlik güçleri, patlama sonrası çevreye saçılan çok sayıda ceset parçası ile delil topladı.

VATANDAŞLAR HASTANELERE AKIN ETTİ

Saldırıyı televizyondun duyan Gaziantepli vatandaşlar, kan ihtiyacı olma ihtimaline karşın hastanele akın etti, kan vermek istedi. Yakınları hakkında bilgi almak isteyen yaralı yakınları ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Bunun üzerine polis ekipleri, hastane bahçelerinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

GÖRGÜ TANIKLARI 2 KİŞİNİN KAÇTIĞINI İDDİA ETTİ

Bu arada, görgü tanıkları, canlı bomba teröristin yanında 25 yaşlarında 2 kişi ile geldiği, patlamanın ardından da olay yerinden kaçarak uzaklaştığı iddia edildi. Polis ekipleri, kaçtığı iddia edilen 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattığı belirtildi.

20 AĞUSTOS'TA POLİS MERKEZİNE SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Gaziantep'te 4 yıl önce 20 Ağustos günü, Karşıyaka Polis Merkezi önüne bırakılan bomba yüklü otomobil infilak ettirilmiş, 10 kişi yaşamını yitirmişti.

GAZİANTEP VALİLİĞİ: 22 ÖLÜ, 94 YARALI

Gaziantep Valiliği, kına gecesinde düzenlenen bombalı saldırıda 22 kişinin yaşamını yitirdiğini, 94 kişinin de yaralandığını açıkladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: "Şahinbey İlçemiz Beybahçe Mahallesinde bugün saat 22.50 sıralarında bir düğüne yapılan bombalı saldırı sonucu 22 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 94 vatandaşımız yaralanmıştır. Menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Haince düzenlenen terör saldırısı ve bu saldırıyı yapanları lanetle kınıyoruz. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına Valiliğimizce yapılacak açıklamalar haricindeki haberlere itibar edilmemesini önemle istirham ediyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun."

FATMA ŞAHİN'DEN PROVOKASYON UYARISI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, terör saldırısıyla ilgili provokasyon uyarısında bulundu. Fatma Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırıyı kınayarak, şunları yazdı: "Kime hizmet ettiği belirsiz teröristler Gaziantepime saldırdı. Başımız sağ olsun. Sayın valimiz net bilgileri verecektir. Provokasyona gelme. Gaziantep halkı, bu acı olay karşısında itidalli davranacak, kışkırtmalara gelmeyecek, terörün amacına hizmet etmeyecektir. Şerefsiz teröristler, Gaziantep'te tam 4 yıl önce 10 hemşehrimizin şehit edildiği saldırının yıldönümünde saldırdı. Allah belalarını versin."

20 Ağu 2016 - 23:20 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.