Feyzioğlu: Hakim yayın yasağı değil, eleştiri yasağı yazmış

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin yayın yasağı getirilmesine 'Yayın yasağı

Isparta Baro Başkanlığı'nın Staj Eğitim Merkezi açılışını yapmak üzere Isparta'ya gelen TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, gazetecilere açıklamada bulundu. Ankara'daki bombalı saldırının ardından yayın yasağına itiraz ettiklerini belirten Feyzioğlu, "Burada bir garabet var. Ankara katliamının savcısı diyor ki; 'Dosyanın selameti açısından dosyadan bilgilerin yayınlanmasını yasaklayın' Evet, doğru, böyle bir kapsamlı soruşturmada doğrudur. Ankara 6'ncı Sulh Ceza Hakimi bu talep üzerine ne diyor? 'Dosyadan yayın yapılmasını zaten yasakladım' diyor. 'Bu olay ile ilgili yorum da yapamazsın, kimseyi de eleştiremezsin' diyor. Hadi canım sende" diye tepki gösterdi.

"CUMHURBAŞKANIMI ELEŞTİRMEYİN, KIYMAYIN" DİYOR

Ankara'daki patlamadan 3- 5 gün önce istihbarat geldiğini vurgulayan Feyzioğlu, "Niçin güvenlik tedbiri alınmadı, nerede aksaklık oldu" diye sordu. Güvenlik tedbirlerini almayı, istihbarat almayı bilen birimlerin önce 'cemaatçi değil' diye katledildiğini sonra ise 'cemaatçi' diye gönderildiğini savunan Metin Feyzioğlu, "Sizin yanınızda sadece cumhurbaşkanına yüzde 100 biat edeceğini düşündüğünüz, tecrübesiz, eğitimsiz insanlar mı kaldı? Bu sebeple itiraz ettik. Reddedildiğinde Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğim. Resmen benim adımla gidecek. Anayasa Mahkemesi'nde doğru çizgiyi bulacağına inanıyorum. Sulh Ceza Hakimi yayın yasağı değil, eleştiri yasağı yazmış. Ben bunca yıllık hukukçuluk hayatımda böyle bir karar görmedim. İçindeki ne ise dışına vurmuş. 'Eleştirmeyin cumhurbaşkanımı' diyor, 'kıymayın' diyor" diye konuştu.

IŞİD ELEŞTİRİSİ

IŞİD'in Türkiye'de kontrolsüz güçlendiğine dikkat çeken Feyzioğlu şöyle konuştu:

"Türkiye, komşularının toprak bütünlüğüne göz dikmeseydi, rejimleri terör örgütlerini kullanarak değiştirmeye kalkmasaydı, dünyanın 'kafa kesen teröristler diye' tereddütsüz terör örgütü sınıfına yerleştirdiği IŞİD vahşilerine sınırlarını, 'Bunlar sinirli öfkeli çocuklar' diyerek sonuna kadar açmasaydı, Türkiye'nin hastanelerinde tedavi edilmeselerdi, acaba IŞİD kontrolsüz şekilde güçlenir miydi?"

ISLIKLI PROTESTOYA TEPKİ

Türkiye- İzlanda maçında saygı duruşu sırasındaki ıslıklı protestoya da tepki gösteren Feyzioğlu, Türkiye'nin duygusal anlamda bir kopuşun üzerine sürüklendiğini söyledi. "Geçmişten gelen acıları ve gururları biriktirseniz millet olursunuz" diyen Feyzioğlu, "Katliamda kaybettiklerimizi ıslıklayanlar, saygı duruşuna geçen futbolcularımızı protesto edenler, küçücük beyinlerinde sözde 'PKK'ya karşı çıkıyoruz' diye düşünerek, PKK'nın bilinçsiz işbirlikçiliğini yapmışlardır. Bugün kararlı ve akıllı olma zamanıdır. Anlık heyecanlara kapılarak birbirimizi boğazlama zamanı değildir" dedi.

'YENİ TÜRKİYE ASLINDA YENİ SURİYE'DİR'

Türk milleti demekten hiçbir zaman gocunmadıklarını da vurgulayan Feyzioğlu, Türk milletinin ırkçılık, entik köken ayrımcılığı, din, mezhep ayrımcılığı yapmadığını söyledi. "Geçmişi ve geleceği birlikte kucaklayan her yurttaşı Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı olmaktan gurur duyan asli unsurlar sayarız" diyen Feyzioğlu, "İşte bu Türkiye Cumhuriyeti'nin temelidir. Yeni Türkiye ise bunları reddetmeye meyletmiştir. 'Yeni Türkiye' diyenler aslında 'Yeni Suriye' demiştir. Köklü hiçbir kurumun başına konan yeni kelimesini de bu anlamda kabul etmiyorum. Yeniden Türkiye Cumhuriyeti diyorum. Ama elbette dünden, iyilerinden ve yanlışlarından ders alarak dünün yanlışlarını bugünün yanlışlarına mazeret kılmayarak gençlerimiz için yeniden Türkiye Cumhuriyeti diyorum" diye konuştu.

#

16 Eki 2015 - 15:29 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.