FETÖ şüphelileri elektronik kelepçe ile takip ediliyor

HSYK Başkanvekili Hamsici ile eski üyeler Kerim Tosun ve Mustafa Kemal Özçelik'in de aralarında bulunduğu FETÖ suçlamasıyla haklarında soruşturma

Eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (

HSYK

) BaşkanvekiliAhmet Hamsiciile eski üyeler Kerim Tosun ve Mustafa Kemal Özçelik'in de aralarında bulunduğu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) suçlamasıyla haklarında soruşturma açılan 285 kişi,elektronik kelepçeyle takip ediliyor.

FETÖ'nün15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında sevk edildikleri mahkemelerce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan bazı FETÖ şüphelilerine elektronik kelepçe takıldı.



Adalet Bakanlığı Elektronik İzleme Merkezi'nde AA'ya açıklamalarda bulunan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, merkezin 2013'te faaliyete geçtiğini hatırlattı. Son üç yıl içerisinde, bugüne kadar toplam 19 bin kişinin elektronik izlemeyle takip edildiğini belirten Yıldırım, halen 2 bin 900 kişinin izlendiğini ifade etti.

"Elektronik kelepçe tedbiri uygulanan 285 kişinin infazı takip ediliyor"

Ev hapsinde, konuttan ve konutun bulunduğu alandan uzaklaşmama tedbirinin uygulandığını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Ev hapsinde iki ana cihaz kuruluyor. Saat benzeri cihaz kişinin ayağına takılıyor. Diğer ana verici cihaz da kişinin evinde bulunuyor. Kişi işaretlenmiş alandan çıkmaya çalıştığında merkeze ihlal olarak durum ihbar ediliyor. Elektronik kelepçenin söküldüğü halde de aynı şekilde ikaz merkeze ulaşıyor. Bu sistem, atlatılması güç bir sistemdir."

Yıldırım, elektronik izlemenin tutukluluğa alternatif olarak verilen tedbir olduğunu söyledi.

FETÖ şüphelilerine ilişkin özellikle konuttan ve konut çevresinden ayrılmamaya yönelik tedbirler için elektronik kelepçe kararlarının verildiğini dile getiren Yıldırım, "Bugün itibarıyla FETÖ mensubu olduğu şüphesiyle tutuklama alternatifi olarak elektronik kelepçe tedbiri uygulanan 285 kişinin infazı takip ediliyor. Bunların ağırlıklı bölümü ev hapsi kapsamında konutta takip ediliyor. Şu ana kadar herhangi bir ihlal durumu söz konusu olmamıştır. Sistem sorunsuz olarak çalışmaktadır." diye konuştu.

08 Ara 2016 - 13:34 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.