FETÖ'nün Gizli Ajandası Bulundu

Darbe girişimi sırasında İstanbul ile Ankara'daki darbeciler arasındaki irtibatı sağlayan Kurmay Binbaşı Murat Yanık'ın ajandası bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili soruşturmayı yürürenİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığıönemli bir delile ulaştı. FETÖ'nün 15 Temmuz öncesiAnkaraveİstanbul'da yaptığı darbe toplantılarında bizzat yer alan veAnkaraile koordinasyonu sağlayan isimlerden biri olan Kurmay BinbaşıMurat Yanık'ın evinde arama yapıldı. Aramada, 'International Conference Military And Security Studies 2015 Turkish Army War Collage' ibareli bir ajanda ele geçirildi. Polisin incelemeye aldığı ajandanın 37 ve 38'inci sayfalarında 'Sosyal medyayı nasıl yöneteceğiz? Yetkimiz var mı?', 'Sıkıyönetim Komutanı kim olacak SÖGK x başkası?' şeklinde el yazısı notlar çıktı.

KATILANLAR İŞARETLENDİ

İstanbul'daki darbe girişimi eylemlerinin talimatını görevli alay ve tabur komutanlarını arayarak ileten şüpheli olan Binbaşı Yanık'ın evinde 1, 2 ve 3 ile işaretlenmiş bilgisayar çıktısı da ele geçirildi. Bu dokümanda bir kısım albay ve üst rütbeli şahısların isim ve görev yeri bilgilerine yer verilirken bu isimlerin yanlarına artı işareti konulduğu belirlendi. Savcılık yaptığı incelemede yanlarına artı işareti konulan isimlerin büyük çoğunluğunun 15 Temmuz darbe girişimine katıldığını tespit etti.

GENELKURMAY'I FİŞLEMİŞLER

Ele geçirilen ajandada dikkat çeken bir diğer konu ise 4 ve 50'nci sayfalar arasında bulunanGenelkurmay Başkanlığıve Kara Kuvvetleri'ne bağlı üstdüzeykomutanların isimleri çıktı. Belgede bu isimler 'Sıra kuvvet, rütbe, sicil, ad, soyad, eşinin adı, görevi, ili, dahili numarası, makam cep, konut, emir subayı tafics' (TSK'nın fiber bazlı iletişim ağı), şeklinde 'İsim ve iletişim bilgileri' adı altında toplanmış halde bulundu. Özlük ve özel bilgilerin yer aldığı dökümanların, darbe girişiminde irtibat ve koordinasyonu sağlamak amacıyla kullanıldığı belirlendi.

20 Şub 2017 - 08:48 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.