Fakıbaba Durmak Bilmiyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olduğu günden beridir Türkiye Hayvancılığı ve Çiftçiliği için gece gündüz çalışan Ahmet Eşref Fakıbaba durmadan

GıdaTarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba Bakanlığa geldiği günden bu yana durmadan çalışıyor. Türkiye’nin her yerini dolaşan Ahmet Eşref Fakıbaba hayvancılığa ve çiftçiliğe çözüm yolları bulmaya çalışıyor. Türkiye’nin en fazla konuşulan sorunlarından biri olan Hayvancılık sorununa köklü çözümler için gecesini gündüzüne katıp durmadan çalışan Ahmet Eşref Fakıbaba son olarak gittiği Ardahan, Kars ve Iğdır illerinde incelemelerde bulundu.

Bakan olduğu gün ilk işinin vatandaşın ucuz et yemesi için gereken çalışmaların yapılacağı olduğunu söyleyen Ahmet Eşref Fakıbaba bunu gerçekleştirerek vatandaşların ucuz et yemesini sağladı. Bu konuda dışardan ithal edilen hayvanlara sert tepki gösteren Türkiye’deki besiciler bu durumun geçici olduğu ve kalıcı bir çözümün olabilmesi için yerli besiciye desteğin tam anlamında verilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Bunun az çok farkında olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba bu konudaki çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor. Şimdilik düşürülen et fiyatlarının kalıcı olmadığını kendisinin de farkında olan Ahmet Eşref Fakıbaba hayvancılık üzerine yapacakları çalışmaların faaliyete geçene kadar böyle idare edeceği görülüyor.

Bu bağlamda çalışmalarına son hız devam eden Ahmet Eşref Fakıbaba son olarak Ardahan, Iğdır ve Kars temaslarında bulundu. Buradaki hayvancı ve besicilerle bir araya gelen Fakıbaba çözüm konusunda görüş alış verişinde bulundu. Özellikle bu konuda şehirlerin valileri ve STK temsilcileri ile bir araya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye’nin ve bölgenin hayvancılığı ve besiciliği konusunda fikir alışverişinde bulundu. Büyükbaş hayvancılığın yaygın olduğu bölgelerde temaslarda bulunan Fakıbaba tarım ve hayvancılıkla ilgili sorun ve sıkıntıları giderene kadar durmadan çalışacağını belirtti.

Sosyal medya hesapları üzerinde yaptığı çalışmalar konusunda vatandaşları bilgilendirme de bulunan Fakıbaba şu sözlere yer verdi; “Saat 20:30'dan itibaren sürdürdüğümüz Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan illeri Tarım Sektörü Değerlendirme Toplantısı'nda önemli çalışmaları ve önerileri dinledik. Toplantımızdan çıkan ortak aklın bölgemizdeki tarım ve hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

HABER MERKEZİ

11 Ara 2017 - 09:31 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.