Facebook artık boşanma sebebi

Eşinin sürekli Facebook'a girmesinden rahatsız olan bir adam İnsan Hakları Mahkemesine başvurdu.

Facebook artık boşanma sebebi
Video için play'e tıklayın

Eşinin sürekli olarak Facebook'a girip aile bağını kopartmasından dolayı baş vurduğu aile mahkemesinden boşanma kararı çıkmayınca, koca bu defa mahkemenin peşini bırakmayarak İnsan Hakları Mahkemesine Başvurdu. Burada yapılan araştırma sonucunda ise eşinin fazla sosyal medya ile uğraşması, aile korunmasının bozukluğu nedeniyle karı kocayı boşama kararı aldı.
AİHM vermiş olduğu karar hakkında açıklama yapan Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe: " Bilindiği üzere internetin yaygınlaşmasıyla birlikte sosyal paylaşım siteleri ciddi manada yaygınlık kazandı. Yargıtay 2. Hukuk dairesinin Facebook hesabının kullanılmasıyla ilgili çok çarpıcı bir karar var. 2015 yılı içerisinde vermiş olduğu bu kararda eşlerden bir tanesinin Facebook’ta fazla zaman geçirmesi, Facebook’a fazla girmesi boşanma nedeni olarak kabul edilmiştir. Bilindiği üzere medeni kanunun hükümlerine göre, eşlerin bir birine karşı sadakat ve özen hükümlülüğü vardır. Taraflar aile saadetini tesis edilmesi ve devamı noktasında belli bir özen hükümlülüğü göstermekle mükelleftir. Söz konusu yargı kararında taraflardan birisi olan koca, eşinin Facebook hesaplarına çok girdiği, aile ortamına fazla zaman ayıramadığı gerekçesi ile boşanma davası açıyor. Boşanma davası yerel mahkeme tarafından ret ediliyor. Çünkü davalı olan eşin Facebook hesabına girmesi gayet doğal olduğu kararıyla hükümleniyor. Fakat koca, dosyanın peşini bırakmıyor, davayı yüksek yargıya taşıyor. Yargıtay 2. Hukuk dairesi önüne gelen dosyanın altına çok ilginç bir karara imza atıyor. Taraflardan bir tanesi sosyal medya Facebook hesabını fazla kullanırsa ailenin saadeti noktasında üstüne düşen özen yükümlülüğünü yerine getirmemiş olur ve diğer taraf açısından da, haklı bir boşanma gerekçesi oluşur olgusuyla tarafların boşanması gerektiği sonucuna varıyor. Gerçekten de aile birlikteliği her iki tarafa da yükümlülük yükleyen bir ortamdır. Dolayısıyla taraflardan bir tanesi sürekli sosyal paylaşım hesaplarına girmesi, orada fazla zaman harcaması, çocuklara, ailesine, eşine zaman harcamaması boşanma nedeni olarak kabul edilebilir ve bu dosyada emsal gösterilebilir” dedi.

#

15 Şub 2016 - 14:04 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.