Eski CIA Direktörü: Gülen Türkiye'ye Gizlice Verilecekti

Eski CIA Direktörü Woolsey katıldığı bir toplantıda Trump'ın görevden aldığı danışmanı Flynn ve Türk yetkililerin 'Fethullah Gülen'in

EskiCIADirektörüJames Woolsey,ABD BaşkanıDonald Trump'ın istifasını istediği eski Ulusal Güvenlik DanışmanıMichael Flynn ile bazı Türk yetkililerin,Fethullah Gülen'i 'ABD'nin hukuki süreci göz ardı edilerek ülkeden nasıl gizlice çıkarılabileceğinin' tartışıldığını öne sürdü.

ALBAYRAK VE ÇAVUŞOĞLU DA VARDI

Wall Street JournalGazetesi'ne konuşan Woolsey, kendisinin de katıldığı 19Eylül2016'da gerçekleşen görüşmede Michael Flynn, Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıBerat Albayrakile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da bulunduğunu açıkladı.

GİZLİCE GETİRMEYİ GÖRÜŞTÜLER

Woolsey, o sıradaABDseçimlerinde başkanlık için yarışanDonald Trump'ın danışmanı olarak görev yapan Flynn ile Türk yetkililer arasında 'Fethullah Gülen'in,ABD'nin sınır dışı uygulaması kural ve koşullarını, sınır dışı etmeye yönelik hukuksal ve yasal süreci göz ardı ederek,Fethullah Gülen'in gizliceTürkiye'ye getirilmesini tartıştıklarını' söyledi.

"KÖTÜ BİR FİKİR" OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ

EskiCIADirektörü görüşmede taraflar arasında 'gerçek taktiklerin konuşulmadığını' böyle bir durum olsaydı karşı çıkacağını ve bunun yasallığını sorgulayacağını belirtti. Woolsey, toplantıda Gülen'in gizliceTürkiye'ye gönderilmesinin 'kötü bir fikir' olduğunu söylediğini, yapılan tartışmayı o dönemdeABDBaşkan Yardımcısı olanJoe Bidenile de paylaştığını belirtti.

Rusyaile bağlantılarını sakladığı içinABDBaşkanı Trump tarafından Ulusal Güvenlik Danışmanı görevinden alınan Flynn'ın geçtiğimiz günlerdeTürkiyeadına lobicilik yaptığı iddia edilmişti.

25 Mar 2017 - 09:58 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.