Erdoğan: Özür dilemeyeceğiz

Rusya Devlet Başkanı Putin' Türkiye'den özür bekliyoruz' dedi Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'in özür talebine yanıt verdi;Özür

Erdoğan: “Özür dilemesi gereken hava sahamızı ihlal edenlerdir”

CNN International’a konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdiği röportajda, Türkiye’nin Rusya’dan özür dilemeyeceğini belirterek, şunları kaydetti:


“Şimdi burada özür dilemesi, gereken biz değiliz, özür dilemesi gereken hava sahamızı ihlal edenlerdir. Şu anda silahlı kuvvetlerimizdeki bizim pilotlarımız artık kendi görevlerini ifa etmişlerdir. Nedir? O da angajman kurallarının ihlalidir ve bunun gereğini yerine getirmişlerdir. Olayın aslı budur.”

Putin: Türkiye’den özür bekliyoruz


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk F-16’lar tarafından düşürülen SU-24 savaş uçağına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Rusya medyasına göre, bugün kendisine 'güven mektubu' sunacak 15 ülkenin büyükelçileri ile bir araya gelen Putin ayrıca, “Türkiye’den hala özür bekliyoruz” dedi. Suriye hava sahasında düşürülen uçağa ilişkin, “yaşananlar hem 'aklıselime' hem de uluslararası hukuka aykırıydı” yorumu yapan Rusya Devlet Başkanı, uçağın Suriye’de düşürüldüğü açıklamasını yineledi. Putin, “Ankara'dan da bu konuda henüz anlaşılır bir açıklama duymadık. Bizden özür dilenmediği gibi, kimse bize zararın telafi edileceğini ya da suçluların cezalandırılacağını da söylemedi” çağrısı yaptı. Rus lider, “Türkiye, bilinçli olarak ilişkileri çıkmaza sürüklüyor gibi görünüyor. Buna üzülüyoruz” dedi.

#

26 Kas 2015 - 21:12 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.