Erdoğan: Milliyiz biz. Bizim Türk Lira'mız bereketlidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döviz yükselmesine karşılık halka çağrıda bulunarak 'Yastık altında dövizi olan kardeşlerim doları avrosu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindekiler, Abdullah Gül Mezisi ve Kütüphanesi'nin açılışının ardından, Kayseri'de yapılan 262 milyon TL'lik yatırımların Cumhuriyet Meydanı'ndaki toplu açılış törenine katıldı. Tarihi kale üzerine Atatürk ve Türk bayrağı ile Kayseri yerel diliyle 'Günahını, belanı alırım' anlamında kullanılan Tayyip Erdoğan'ın portresinin altındaki 'Avrupa Birliği Gadamızı alsın-Memur-Sen' yazılı pankart ve her tarafı 'Milletin adamı, milletin başkanı' yazılı pankartlarla donatılan alanda coşkulu kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına, alandakilerin 'İşte ordu, işte komutan' sloganları arasında başladı.

YOL ARKADAŞI SEÇİNCE, YOLA ÇIKACAKSINIZ


Kayseri'de bugün aynı zamanda Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi'nin de açılışını yaptıklarını belirten Erdoğan, yol arkadaşlığının önemine dikkat çekerek şöyle dedi:

"Önce yol arkadaşınızı, sonra da onu seçince yola çıkacaksınız. Biraz önce Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi'nin açılışını yaptık. Yıllarca beraber yürüdük bu yolda. Yola çıktığımızda ilk mitingimizi de burada yapmıştık, Kayseri'de. 14 yıl önce burada yola çıktık. Hiç endişeniz olmasın. Biz Rabbimizden başka kimsenin huzurunda eğilmedik, eğilmeyiz. Rabbimizin huzurunda rükuda eğildik. Hiçbir beşeri güç bizi eğdirtemedi. Çok engellerle karşılaştık. Rabbimin lütfuyla hepsini aştık."

"FETÖ'CÜ TERÖRİSTLER BİZİ ESİR ALACAKLARINI SANDI"


15 Temmuz darbe girişimine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asker kılığına bürünmüş bu FETÖ'cü teröristler bizi esir alacaklarını sandılar; ama bilmiyorlardı ki hesapların üzerinde bir hesap var. O da Rabbimin hesabıydı. Onlar bu hesabı düşünmediler. İşte millet o hesabı bozdu. F-16'lar, helikopterler, tanklar, toplar, silahlar ne oldu? İman başka bir şey. Milletim onu yaptı. Onun için de yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan. Bu millet o münafıklar sürüsüne bu toprakları dar etti" dedi.

Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitler geldiğini belirtirken, 'Şehitlerimiz oluyor, şüphesiz ki taşı bağrımıza basıyoruz. Bu topraklar tarla değil, vatan, vatan. Bunu böyle bilsinler. Öyle paralel devlet, maralel devlet yok. Nerede? Pensilvanya'da, hadi gel. Hani kuyruğuna takılmış olanlar niye kaçıp, gidiyorsunuz? Hepsi dünyanın bir yerine savruldu. Kaçıyorlar, dağıldılar. Siz kaçacaksınız biz kovalayacağız; bunu bilesiniz. Çünkü bu şehitlerimizin, gazilerimizin hakkını alacağız. Bunu bilesiniz" dedi.

İDAM

AÇIKLAMA

SI


Konuşması sırasında 'idam' sloganları atılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konuda aynı yerdeyim; çünkü bu şehitlerin varisleri eğer idam istiyorlarsa bununla ilgili olarak devletin af yetkisi yoktur. Şu anda bu işin yolu şu, parlamento. Sayın Başbakan burada. Grup belli. Aynı şekilde muhalefet de CHP, MHP onlar da ortada ve parlamentodan böyle bir karar çıktığı anda bak şimdiden ilan ediyorum. Bana geldiğinde, ben bu kararı onaylarım; çünkü o şehitlerin hakkı öyle kolay kolay ödenmez. Bekara karı boşamak kolaydır. Biz gözü yaşlı analarımızı, babaları, eşlerini, yavrularını dinledik. Neymiş? George şöyle der, Hans böyle der. Beni ne George ilgilendirir ne Hans ilgilendirir. Beni bu millet ilgilendirir. Benim milletim ne der, Allah ne der; biz buna bakarız. Görevimiz bu."

"HAPSE GİRİNCE FERYAT ETMEYE BAŞLADILAR"


'Kaldırın dokunulmazlıkları' diyenlerin hapse girince feryat etmeye başladığını söyleyen Erdoğan, "Birilerinin artık cesaretinin tamamen söndüğünü, 'Kurşun sesini duyunca dağılıp, giderler' dediği bu asil millet mangal gibi bir yüreğe sahip olduğunu cümle aleme göstermiştir. PKK terör örgütünü kullanıp, ülkemizi bölemeyenlerin, sırtını PKK'ya, Kandil'e, PYD'ye dayayanlar 'Kaldırın dokunulmazlıkları' dedikten sonra hapse girince feryat etmeye başladılar. Ne oldu? FETÖ terör örgütü vasıtasıyla tüm Türkiye'yi işgal planı milletimizin sinesine çarpıp, darmadağın oldu. Yeter ki dimdik duralım. Evvel Allah hırsla gideceğiz" ifadelerini kullandı.

HALKA DÖVİZİ BOZDURMALARI ÇAĞRISI YAPTI


Ekonomide yaşanan son gelişmeler ve dövizdeki artış konusuna da değinen Erdoğan, halka ellerindeki dövizi altına, Türk parasına çevirmeleri çağrısı yaptı. Erdoğan, "Tankla, tüfekle, helikopterlerle, F-16'lara bizi yıkamayanlar şimdi ekonomik darbeyle nasıl yıkarız, bu yola girdiler. Şimdi ben Kayseri'den tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Yastık altında dövizi olan kardeşlerim, doları, avrosu olanlar; diyorum ki bu paraları altına ve Türk Lirası'na yatırın. Döndürün Türk Lirası'na. Milliyiz biz, yerliyiz biz. Bizim Türk Lira'mız bereketlidir. Karşılıksız para basıyorlar. Biz karşılıksız para basmıyoruz. Benim milletim şurada 3-4 gün içerisinde yastığının altında ne var ne yok Türk Lirası'na çevirmeye başladı" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın yarın Rusya'ya gideceğini söyleyen Erdoğan, "Bu arada biz Rusya, Çin, İran buralarla da alışverişlerimizi yerli parayla yapmak üzere adımlar attık. İnşallah yarın akşam Başbakanımız Rusya'ya gidiyor. O bölgede dolaşacaklar. Oralarla ticaretimizi yerli parayla yapmanın adımlarını atacağız. Onlardan bir şey alıyorsak onların parasıyla, onlar bizden alırken, bizim paramızla alışveriş yapacaklar. Merkez Bankalarımıza talimatı verdik. Onun için bu oyunlar tutmayacak. Bu oyunların karşısında biz de kendi oyunumuzu oynayacağız. Çin'le, İran'la hepsiyle" diye konuştu.

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN KONUŞMASI


Toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ekonomide yaşanan gelişmelere değinerek, Türk ekonomisinin her türlü saldırıya karşı güçlü olduğunu vurguladı. Yıldırım, şunları söyledi:

"Biz bölücü siyaset değil; biz birlik siyaseti, eser siyaseti, hizmet siyaseti yapıyoruz. Dünyada olup bitenlere rağmen Türkiye kalkınmaya, büyüme devam ediyor. Bugünlerde ekonomi üzerinden ülkemize vurmaya çalışan belirli odaklar olduğunu görüyoruz. Siz 15 Temmuz'da boyunuzun ölçüsünü aldınız, bu ülke alçak bölücülere, alçak FETÖ'cülere hak ettiği cevabı verdi. Şimdi hiç şüpheniz olmasın. Türk ekonomisi her türlü saldırıya, tezgaha karşı güçlüdür. Hükümetimizin gereken tedbirleri de vazgeçmeden alacaktır. Bugünler gelip, geçecek ve AK Parti iktidarı 'Durmak yok, yola devam' diye hizmetlere devam edecektir."

Konuşmasında 'cumhurbaşkanlığı sistemi' konusunda açıklamalar yapan Başbakan Yıldırım, "14 yıldır dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştürerek, geliyoruz. Türkiye'de birçok reformları yapan partinin adı, AK Parti'dir. Şimdi en büyük reformu yapmaya hazır mı Kayseri? Başkanlık sistemini, cumhurbaşkanlığı sistemini getirmeye hazır mısınız? İşte Kayseri'ye yakışan da budur. Siz istedikten sonra her şey olur" dedi. Yıldırım'ın bu sözleri üzerine 'Başkan Erdoğan' sloganları yükseldi.

262 MİLYON TL'LİK TOPLU AÇILIŞ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 262 milyon TL'lik yatırımın açılışını gerçekleştirdi. Bu yatırımlar arasında 52 milyon TL'yi aşkın maliyetiyle Bilim Merkezi de bulunuyor. Toplu açılış töreni kapsamında Bünyan, Özvatan, Sarıoğlan ve Palas Kadın ve Gençlik Merkezleri, ilçelerde yapılan alt ve üst yapı yatırımlarının da açılışları yapıldı. Erciyes'te devam eden yatırımlardan Develi Kapı'daki karlama üniteleri, Büyükşehir Belediyesinin hayırseverlerle birlikte yaparak Milli Eğitime bağışladığı 4 okul ile KCETAŞ ve bazı ilçe belediyelerinin yatırımları da hizmete açıldı

04 Ara 2016 - 19:29 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.