Erdoğan'dan Partililere 4 Özel Talimat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan partililere YSK kararının sade bir dille anlatılması bütünleştirici ve kapsayıcı bir dil kullanılması sosyal medyadaki dile

editörün dikkatine
Haber albümü için resme tıklayın

İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından AK Parti'nin 23 Haziran kampanyasının detayları ortaya çıkmaya başladı. Erdoğan, partisinin MKYK toplantısında İstanbul seçimlerine yönelik atılacak adımları anlattı. Erdoğan, "İtiraz ederken birlikte karar aldık. İptal gerekçesi sade bir dille anlatılmalı. Bütünleştirici ve kapsayıcı bir dil kullanın. Sosyal medyadaki dilinize ve paylaşımlarınıza dikkat edin. Sahada uyum içinde çalışın." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün AK Parti MKYK'yı topladı. Toplantıda, seçim hazırlıkları ele alındı ve sosyal medya konusunda atılacak adımlar ve çalışmalar değerlendirildi.

"Sosyal Medyada Aykırı Sesler Çıkmasın"

YSK

kararını değerlendiren Erdoğan'ın kurmaylarına YSK'ye itiraz ederken parti olarak birlikte karar aldıklarını vurguladığı kaydedildi. Ortada bir kararın olduğunu söyleyen Erdoğan'ın "Herkes buna saygı duymalı. Karar alındıktan sonra olumlu olumsuz bu konulara girerek tartışma ortamı oluşturmayın. Sosyal medyada çok iyi organize olun. Süratle aynı şeyleri paylaşın. Ancak, seçimi etkileyebilecek paylaşımlardan kaçının. Aykırı sesler çıkmasın" dediği öğrenildi.

Ysk Kararının Anlatılması

Toplantıda, yenilecek İstanbul seçimlerine yönelik AK Parti'nin atacağı adımlar da belirlendi:

"İstanbul kampanyası çerçevesinde YSK'nin iptal gerekçesi anlaşılır bir dille sosyal medya üzerinden anlatılmaya devam edilecek. Hazırlanacak videolar ve resimlerle yapılan usulsüzlükler her defasında seçmene hatırlatılacak. Bu usulsüzlüklerin seçim sonucunu etkilediği ve millet iradesinin sandığa yansımasının önüne geçtiği vurgulanacak.

Bütünleştirici Dil

Sosyal medya çalışmaları kapsamında kapsayıcı ve bütünleştirici bir dil kullanılacak. Gereksiz polemikler ve atışmalardan uzak durularak, 31 mart seçiminde yapılan usulsüzlükler sonucu ortaya çıkan mağduriyet anlatılacak. Ayrıca seçmene AK Parti'nin vaat ve yenilikleri de sosyal medya üzerinden duyurulacak."

Saha Çalışması: Ev Ziyaretlerine Ağırlık Verilecek

Toplantıda mitinglere daha az yer verileceği, ağırlıklı olarak ev ziyaretleri ve Ramazan programları ile vatandaşa dokunacakları belirtildi. Önceki gün AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan toplantıda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kampanya sürecinde sosyal medya üzerinden söylem birliğine uyulması ve özellikle paylaşımlar konusunda kurmaylarını uyardığı öğrenildi. Ayrıca Erdoğan'ın seçim süresince teşkilatın ve adayın sahada uyum içinde çalışmasının önemine değindiği de belirtildi.

12 May 2019 - 09:50 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.