Erdoğan'dan FLAŞ açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi

"5 DAKİKA İÇİNDE 10 KEZ İKAZ EDİLMİŞTİR"
Açılışta konuşan Erdoğan, Rus savaş uçağının düşürülmesine değindi.
Erdoğan, "Dün bir kez daha bölgenin istikrarını, huzurunu ve geleceğini dikkate almayan özensizce atılan adımların ne tür müessif sonuçlar verebileceğine hep birlikte şahit olduk. Dün sabah saatlerinde hava sahamızı ihlal eden milliyeti belirsiz 2 uçak Yayladağı Hatay bölgesinde sınır ihlali yapmamaları konusunda 5 dakika içinde 10 kez ikaz edilmiştir. Askeri makamlarımızın yaptıkları ikazlar üzerine, bu uçaklardan biri tekrar Suriye'ye dönerken diğeri sınır ihlalini sürdürmeye ısrarla devam etmiştir. Bunun üzerine bölgede devriye görevi yapan F-16'larımız Türk hava sahası içinde sınır ihlali yapan uçağa ateş açmışlardır. İsabet alarak Suriye tarafına düşen uçağın bazı parçaları da sınırlarımız içine isabet etmiş bu sebeple 2 vatandaşımız yaralanmıştır" dedi.

"NATO BÜNYESİNDE GEREKLİ BİLGİLENDİRMELERİ SURATLE YAPTIK"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Düşen daha sonradan Rus yapımı olduğu bilinen uçağın Rusya Federasyonu'na ait olduğu bu ülke makamlarının açıklamalarından sonra anlaşılmıştır. Olayın hemen arkasından gerek Türkiye olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeleri ve NATO bünyesinde gerekli bilgilendirmeleri süratle yaptık. Şu söyleniyor; orada DAİŞ'e karşı bulundukları ifade ediliyor. Bir defa Bayırbucak Türkmenleri'nin olduğu Laskiye ve kuzeyi bu bölgede DAİŞ terör örgütü yoktur. Kimse kimseyi aldatmasın. Şuanda DAİŞ terör örgütünün bulunduğu bölge Cerablus ve doğusudur, onun güneyidir. Çok uzun süredir böyle bir hadisenin yaşanmaması için büyük çaba harcıyor, ilgili tüm ülkeler nezdinde gerekli uyarılarımız yapıyorduk. Nitekim çeşitli tarihlerde ve çeşitli kanallarla komşumuza da bu konudaki hassasiyetimiz iletilmiştir. Düne kadar böyle bir olayın vuku bulmamasının sebebi Türkiye'nin sabrını zorlayarak ortaya koyduğu soğuk kanlı ve iyi niyetli tavırdır" diye konuştu.

"BUNDAN SONRA DA BİZ BU TAVRIMIZI KORUYACAĞIZ"
"Türkiye gerilimin, krizin ve husumetin safında değil; her zaman barışın, diyaloğun ve diplomasinin tarafında yer almıştır" diyen Erdoğan, "Bundan sonra da biz bu tavrımızı koruyacağız. Hiç kimse bizden sınır güvenliğimizin sürekli ihlal edilmesine, egemenlik haklarımızın yok sayılmasına, hak ve hukukumuzun çiğnenmesine sessiz ve tepkisiz kalmasını beklememelidir. Bu hadiseyi tırmandırmak gibi bir düşüncemiz kesinlikle bulunmamaktadır. Sadece kendi güvenliğimizi ve kardeşlerimizin hukukunu savunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

#

25 Kas 2015 - 13:09 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.