Erdoğan, Bulgaristan'a Sert Çıktı: Bu Olacak İş Değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bulgaristan seçimleri için 'Bir taraftan demokrasi diyeceksin öbür taraftan oradaki Türklere ciddi manada baskı yapacaksın.

CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan, Külliye'de Balkan Türklerine hitap etti. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, pazar günü seçim yapacak olanBulgaristan'a da sert çıktı.

"BİZİM KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK"

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Bugün hamdolsunTürkiyegibi bir vatanımız,Türkiyegibi bir sığınağımız,Türkiyegibi bir geleceğimiz var. 80 milyon vatandaşımızla birlikteRumeli'deki Balkanlar'daki kardeşlerimizin her biriyle ortak kader anlayışıyla yola devam ediyoruz. Bizim kimsenin toprağında egemenliğinde gözümüz yok. Ama söz konusuTürkiyeolunca birilerinin bakışları değişiyor. BizRumelive Balkanlar olmak üzere hiçbir kardeşimizden vazgeçmeyiz, vazgeçemeyiz.

"BU VATANDAŞLARIMIZI NASIL SAHİPSİZ BIRAKIRIZ?"

İşte son günlerdeHollandabaşta olmak üzereAvrupa'da yaşanan hadiseleri görüyorusunuz. Vatandaşlarımıza yönelik insanlık dışı tutuma hep birlikte şahit olduk. Bu vatandaşlarımızı nasıl sahipsiz bırakabiliriz? Elbette onların haklarını, hukuklarını koruma çabasında olacağız.

"BU OLACAK İŞ DEĞİL"

26 Mart'taBulgaristan'da seçim var. Ben aynı zamandaBulgaristan'a sesleniyorum.Bulgaristanseçimlerininhuzuriçinde geçmesini, asil ve şeffaf bir biçimde neticelenmesini temenni ediyorum. Oradaki bazı baskıların gerçekleştiğini görmek, duymak bizi ciddi manada üzmektedir. Bir taraftan demokrasi diyeceksin, öbür taraftan oradaki Türklere ciddi manada baskı yapacaksın. Bu olacak iş değil. Bir taraftanABdeğerleri diyeceksin, bir taraftan tam tersi politika izleyeceksin. Olacak iş değil. Biz, oradaki soydaşlarımızın yanında yer alma hakkına sahibiz.Bulgaristanseçimleri konusunda da, demokrasi ve hukuk içinde hareket edileceğini temenni ediyorum. Çeşitli Balkan ülkelerinde yapılacak seçimler konusunda da aynı temenniyi dile getiriyorum. Bölge istikrarına, hep birlikte sahip çıkmalıyız. İşteMakedonya, seçim yapıldı ama hala netice yok.Arnavutlukbir seçim yaşanacak, temenni ederiz ki orada da seçimler adil geçsin.

15 GÜN İÇERİSİNDE ÇALIŞMA İZNİ VERİLECEK

Çeşitli vesilelerle ülkemize giriş yaptıkları halde vatandaşlık kazanamamış olanlar için de birinci derece yakın olanlara istisnai bir uygulama yoluna gidildi. Bu kişiler 5 yıllık ikamet şartı aranmadan vatandaşlığa kabul edildi. Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınması da buna dahil olacak. Böylece ülkemizle irtibatı olan tüm kardeşlerimizin sağlık kuruluşlarımızın hizmetlerinden faydalanabilmesi de sağlanmış olacak. Buralardan gelen kardeşlerimize 15 gün içerisinde çalışma izni verilerek bu konudaki sıkıntı da çözülüyor."

YOLLARI KESMİŞLERDİ

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz gün bazı Bulgar milliyetçileri, sınır kapılarındaki yolları keserek Türklerin seçimlere gelmesini engellemeye çalışmışlardı.

23 Mar 2017 - 14:21 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.