Enerji Bakanlığı: Elektrik Kesintisi Yetersizlikten Kaynaklanmıyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı elektrik kesintileriyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada İstanbul'un tamamına en kısa sürede elektrik verileceği

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı,İstanbul'un bazı bölgelerinde yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamadaMarmaraBölgesi'nin kuzeyinde yaşanan yoğunkaryağışı ve fırtınanın, Anadolu'dan gelen veİstanbul'u besleyen iletim hatlarında meydana getirdiği arızaların giderilmesine yönelik çalışmaların tüm hızı ile devam ettiği bildirildi.

KISA SÜREDEİSTANBUL'UN TAMAMINA ELEKTRİK VERİLECEK

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: "Yedi hattın tamamında,Sakaryasınırları içerisinde meydana gelen tüm kopma ve arıza noktaları tespit edilmiş olup, 11 farklı ekiple bu noktalarda çalışmalar sürdürülmektedir. Kesintilerİstanbul'un genelini etkilememekte, belli bölgelerde kısmi olarak sürmektedir. Kısa süredeİstanbul'un tamamına elektrik verilmesi sağlanacaktır.

KESİNTİ, ELEKTRİĞİN YETERSİZLİĞİNDEN DOLAYI KAYNAKLANMIYOR

Çalışmalar yoğunkaryağışı, fırtına ve sise rağmen ara verilmeden gerçekleştirilmektedir. Kesintilerin, elektriğin yetersizliğinden dolayı olduğu yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bakanlığımız ilgili tüm birimleri sahadaki çalışmaları takip etmekte ve yönetmektedir".


BEDAŞ, PLANLI KESİNTİLERİ İPTAL ETTİ

MarmaraBölgesi'nin kuzeyinde yaşanan yoğunkaryağışı ve fırtınanın,İstanbulAvrupayakası elektrik dağıtım şirketi Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), 30, 31 Aralık ve 1 Ocak'taki planlı elektrik kesintilerini iptal etti. BEDAŞ, planlı yatırım, bakım ve onarım çalışmalarının ertelediğini duyurdu.

BEDAŞ'ın daha önce yaptığı açıklamadaÇatalca,Sarıyer,Güngören,Bayrampaşa,Küçükçekmece,Esenyurt,SarıyerveBeylikdüzü'ndeki bazı mahallelerde elektrik kesintisi olacağı kaydedilmişti.

30 Ara 2016 - 19:25 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.