Emeklililer Promosyon İçin Ekim Ayını Bekliyor

Yaklaşık 10 milyon emeklinin maaş aldıkları bankaların promosyon ödemeleri için mevzuat değişikliği gerekiyor. Bunun için de altyapısı hazırlandıktan

Yaklaşık 10 milyon emeklinin maaş aldıkları bankaların promosyon ödemeleri için mevzuat değişikliği gerekiyor. Bunun için de altyapısı hazırlandıktan sonra çalışmanın Ekim ayında Meclis gündemine gelebileceği belirtiliyor. Taşeron işçileriyle ilgili düzenlemenin de yer alacağı torba yasanın içinde, promosyon konusunun da olacağı öğrenildi.

TALEPLERAnkara'YA İLETİLDİ

Memur-Sen, toplu sözleşme görüşmeleri öncesi taleplerinin 17'nci maddesini bu konuya ayırmış ve gündeme getirmişti. Bu konuda talepleriniAnkara'ya ileten emekliler,Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bankalarla bu konuda protokol yapıp görüşmelere başlaması için bir an önce yasal altyapının da hazırlanmasını bekliyor. Yasal düzenlemenin ardından da promosyonun şartları bankalar ile yapılacak pazarlıklarda belirlenecek. Daha önce bu konuda açılan davalarda, yasal düzenleme olmaması emekliler için bir engel teşkil etmişti.

900 LİRALIK ÖDEME

Böyle bir düzenleme yapılıp bankalarla protokole gidildiği taktirde, 10 milyon emekli için promosyonun önü açılmış olacak. O zaman memurlarda olduğu gibi, maaş ödeyen bankalar emeklilere anlaşma yapılan dönem için belli bir ödeme yapacak. Şu anda bu ödeme memurlar için anlaşma döneminde bir kereliğine brüt maaşın yüzde 60'ı kadar uygulanıyor. Bu da ortalama bin 500 lira maaş alan bir emekli için 900 lira para ediyor.

#

24 Ağu 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.