Emekli maaşları, tüm emeklilere arife gününe kadar ödenecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik emekli maaşlarının Ramazan Bayramı öncesinde ödeneceğini söyledi. Çelik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, emekli maaşlarının Ramazan Bayramı öncesinde ödeneceğini söyledi.Çelik, "Ramazan Bayramını dikkate alarak 2 milyon 530 bin Bağ-Kur esnaf ve Bağ-Kur tarım emeklisinin emekli aylıkları 14 Temmuz'da (salı), 6 milyon 699 bin SSK işçi ve SSK tarım emeklisi aylıkları ise tahsis numaralarının son rakamı tek olanlar için 15 (çarşamba, çift olanlar için ise 16 Temmuz'da (perşembe) ödenecek" dedi.

Emekli maaşlarına yüzde 4.76 zam yapılacağını vurgulayan Çelik, "Emekli sandığı mensubu emeklilerimizin TÜFE farkları 1-5 Ağustos tarihleri arasında ödenecek. Tüm emekli sandığı, işçi, Bağ-Kur emeklilerine temmuz ayında gerçekleşecek ödeme toplamı ise 13 milyar lira" dedi.

Bakan Faruk Çelik, bir yıldan daha fazla prim borcu bulunan esnaf sayısının 1 milyon 300 bin olduğunu belirterek, "Bunlar 2 ay prim borcu olunca sağlıktan yararlanamıyorlardı. Bu vatandaşlarımızın borçları 31 Temmuz'da resen dondurulacak. Kurumumuzla irtibatlı olurlarsa ödeme durumları varsa ödeyeceklerini beyan etmeleri gerekiyor" dedi.

#

13 Tem 2015 - 07:40 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.