Ellerin semaya kaldırıp dua edilecek o mübarek gün

Rebiülevvel ayının 11. günü olarak bilinen mevlid kandili Diyanet İşleri Başkanlığıtarafından açıklandı.

Kandilde hangi ibadetleri yapmak gerekir? İşte Mevlid Kandili'nin faziletleri...
Mübarek Mevlid Kandili İslam dünyası açısından son derece önemlidir. Peki Mevlid Kandili Aralık ayının hangi gününe denk geliyor. Mevlid Kandili'nin faziletleri nelerdir? İşte Mevlid Kandili'nde yapılması gerekenler...

Mevlid Kandili ne zaman sorusu ibadetlerini gerçekleştirecek birçok vatandaş için merak konusu olmaya devam ediyor. Rebiülevvel ayının 11. gününü ifade eden Mevlid Kandili Peygamber Efendimiz (S.A.S.)'in dünyaya gelişi olarak kabul edilmektedir. Tüm İslam alemi için en önemli gecelerden biri olan Mevlid Kandili gecesini ibadetlerle ve dualarla geçirmek isteyen bireyler gün saymaya devam ediyor. Peki, İslam alemi için en özel gecelerden biri olan Mevlid Kandili ne zaman? Rebiülevvel ayı 11. gecesi hangi güne denk geliyor? Kandil gecesi yapılacak ibadetler ve bu ayın anlam ve önemi...

MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN İDRAK EDİLECEK?

Rebiülevvel ayının 11. günü olarak bilinen mevlid kandili, Diyanet İşleri Başkanlığıtarafından yapılan açıklamaya göre bu yıl 11 Aralık Pazar gecesine denk gelecek. Rebiülevvel ayı ise 1 Aralık Perşembe günü başladı.

09 Ara 2016 - 21:55 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.